Hirdetés

LeBron James mutatja be az elektromos Hummer különös újítását

|

A meghökkentő funkcióra a hatékonyabb terepképességek miatt van szükség.

Hirdetés

Múlt hétvégén tartották az NBA All-Star hétvégéjét, amikor az amerikai profi kosárlabdaliga legjobbjai játszanak gálameccset egymás ellen. Ilyenkor - akárcsak az egy héttel korábban megtartott SuperBowl során - a hirdetők különleges reklámokkal készülnek a nagy nézettséget hozó mérkőzésre. Nem véletlen, hogy az alábbi kisfilmet is erre az alkalomra időzítették.

A képsorokon egy rakás tarisznyarák látható, amelyek láthatóan céltudatosan igyekeznek valamerre. Tekintsünk el a morbid pillanattól, amikor a vízi állatok egy étterem terasza mellett megpillantják néhány társukat, amelyeket éppen felszolgálnak a vendégeknek, koncentráljunk inkább a lényegre.

LeBron James 19. szezonját tölti az NBA-ben, a Los Angeles Lakers játékosaként (Fotó: House.gov)
LeBron James 19. szezonját tölti az NBA-ben, a Los Angeles Lakers játékosaként (Fotó: House.gov)

LeBron James 19. szezonját tölti az NBA-ben, a Los Angeles Lakers játékosaként (Fotó: House.gov)

A tarisznyarákok megérkeznek egy házhoz, amely előtt egy vadonatúj elektromos Hummer EV áll. Az autóban a világ egyik legjobb kosarasának számító LeBron James ül, aki a rákokat meglátva bekapcsolja a kocsin a CrabWalk (kb. rákjárás) funkciót.

Ez annyit jelent, hogy az autó mind a négy kereke párhuzamosan tud elfordulni - a hátsó kerekek legfeljebb 10 fokkal tudnak eltérni az egyenes iránytól. Így az autó átlósan is tud gurulni, alacsony sebességgel.

Ha benned is felmerült a kérdés, hogy és ez mégis mire jó, nem vagy egyedül! A Cars.com külön cikkben magyarázza el, hogy a CrabWalk funkció két dologba is be tud segíteni: a hátsó kerék elfordulása ugyanis kanyarodáskor is bekapcsolható, így a jókora Hummer három méterrel kisebb körön is meg tud fordulni - a fordulóköre így szűk 14 méteresről 10.7 méterre csökken.

Emellett kapóra jön olyan szűk helyeken, ahol a Hummer nem tudna rendesen elfordulni, "oldalazva" viszont átfér az akadályok között. Az autót gyártó GMC szóvivője szerint azonban főleg terepezés közben lesz majd hasznos az újítás, akárcsak az úgynevezett Extract Mode, amely akár 40 centiméterrel is meg tudja emelni a kocsiszekrényt, ha egyenetlen terepviszonyokat kell leküzdenie.

Kíváncsian várjuk, hogy a kínai Hummer-klónokat fejlesztő gyárak termékeiben mikor jelenik meg a CrabWalk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)