Hirdetés

James Bond is megirigyelné a luxusautókat idéző elektromos tengeralattjárót

|

Minden van benne, amire egy szupergazdag felfedezőnek szüksége lehet.

Hirdetés

Első ránézésre nehéz eldönteni, hogy mit látunk az alábbi fotókon: űrhajó, futurisztikus utasszállító drón, de kerék nélküli bizarr autó is lehetne, azonban itt egy kisméretű, kétszemélyes elektromos tengeralattjáróról van szó.

A Nemo 2 a 2005-ben alapított U-Boat Worx mini-tengeralattjárójának továbbfejlesztett változata, amelyet kutatóknak, kutatócégeknek és kalandvágyó (dollár)milliomosoknak kínálnak - írja az AutoEvolution.

A Nemo 2-t elsőre nézhetnénk futurisztikus koncepcióautónak is (Fotó: U-Boat Worx)
A Nemo 2-t elsőre nézhetnénk futurisztikus koncepcióautónak is (Fotó: U-Boat Worx)

A lap információi szerint a két és fél tonnás szerkezet két utassal akár 8 órát képes a víz felszíne alatt tölteni, maximális merülési mélysége 100 méter. A hatótávja nem ismert, azonban valószínűleg nagyobb túrák megtételére nem alkalmas, mivel csúcsebessége csupán 3 csomó, azaz 5,5 km/h. Bár nem sokkal nagyobb egy városi autónál, a jelentős tömeget olyan alkatrészek növelik, mint például a gömb alakú, 5 centiméter vastag akrilüveg kabintető, amelyen keresztül pazar kilátás nyílik a víz alatti világra.

Az elektromos tengeralattjáró 4K-kamerával és robotkarral is kiegészíthető (Fotó: U-Boat Worx)
Az elektromos tengeralattjáró 4K-kamerával és robotkarral is kiegészíthető (Fotó: U-Boat Worx)

A Nemo 2-t a legmodernebb biztonsági rendszerekkel szerelték fel, így saját dekompressziós kamrája van, arra az esetre, ha az utasok bajba kerülnének a mélyben, emellett egy automata orientációs mechanizmus segít a felszínre találni, ha a kormányos eltévedne a mélyben.

Hirdetés

Az apró tengeralattjárót a legmodernebb kommunikációs és kényelmi berendezésekkel is ellátták, így az utastere teljesen klimatizált, vezeték nélküli kommunikációs rendszere segítségével elhet tartani a kapcsolatot a felszínen lévőkkel, a tájékozódást pedig három erős fényű reflektor segíti. Extraként rendelhető hozzá további világítás, víz alatti navigációs rendszer, 4K-kamera, de akár egy ötfunkciós elektromos robotkar, amellyel kisebb tárgyakat, kavicsokat lehet felszedni a tengerfenékről.

A 2,5 tonnás jármű 8 órán át tud a felszín alatt közlekedni (Fotó: U-Boat Worx)
A 2,5 tonnás jármű 8 órán át tud a felszín alatt közlekedni (Fotó: U-Boat Worx)

A Nemo 2 megvásárlása mellé jár egy kéthetes tanfolyam is, amely során kiképzik a friss tulajdonost a tengeralattjáró kezelésére és vezetésére. Utóbbi állítólag viszonylag egyszerű, szinte egy videojátékra emlékeztet. A gépet egyébként távvezérléssel is lehet működtetni, ha valaki nem érzi kellően felkészültnek magát a merüléshez.

A végére hagytuk az árat, a Nemo 2 ugyanis tényleg csak a szupergazdagok játékszere lehet: az induló ára 563 500 dollár, vagyis szűk 244 millió forint. Ez azonban már így is jóval kedvezőbb, mint a tavaly bemutatott Nemo 1, amelyért még 931 200 dolláros, vagyis bő 402 millió forintos áron lehetett hozzájutni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)