Hirdetés

Megfizethető elektromos kisautót villantott a luxusmárka

|

A kaliforniai cég évente negyedmilliót szeretne eladni a látványos külsejű kompaktból.

Hirdetés

A Fisker nevét főleg a különleges luxusmárkák iránt fogékonyak ismerik, de Budapesten is lehet látni a cég kis példányszámban gyártott korai hibridjéből, a Fisker Karmából is egyet-kettőt. Még tavaly novemberben számoltunk be róla, hogy a cég az elektromos autók világából sem akar kimaradni, sőt, egyből egy "vegán" luxus SUV-val támadnak, a Fisker Ocean már idén megérkezik, ráadásul nem is olyan vészes áron - a kategóriához képest legalábbis.

Az InsideEVs szerkesztői kiszúrták, hogy a cég hivatalos Twitter-oldalára a mai napon került ki az alább is látható poszt, amely viszont már kifejezetten a hétköznapi vásárlókat célozza meg, az ígéret szerint 2024-ben érkező elektromos városi kisautójával, a Fisker Pear-rel.

A Fisker Pear a cég információi szerint egy ötüléses városi kisautó, amely - legalábbis az amerikai piacon - a legolcsóbbak közé tartozik, a maga 29 900 dolláros, azaz bő 11 millió forintos árával, amiből még lejön az állami támogatás összege.

Túl sok információt egyelrőe nem árultak el az autóról, olyannyira, hogy az első fotót - ami gyaníthatóan csupán grafika - is csak most közölték róla. Korábban csak egy felülnézeti képen lehetett látni, ami sokat nem árult el a Pear-ről, most viszont már látható, hogy az orra hasonló lesz a Fisker Ocean elejéhez, bár természetesen az arányai mások lesznek.

A Fisker az egyik első márkaként épített hibridhajtású autót (Fotó: Fisker Inc.)
A Fisker az egyik első márkaként épített hibridhajtású autót (Fotó: Fisker Inc.)

A Fisker az egyik első márkaként épített hibridhajtású autót (Fotó: Fisker Inc.)

A teljesítményről és hatótávról sem árult még el sokat a cég, mivel azonban a városi használatot jelölték meg fő célként, nem valószínű, hogy a Fisker Pear kiemelkedő hatótávval érkezne majd, azonban így sem számítanánk arra, hogy egy feltöltéssel kevesebb mint 250-300 kilométert lehetne csak megtenni vele.

Az első modelleket 2024-ben szállítják majd, aki szeretne egyet, annak most a Fisker weboldalán kell regisztrálnia, 250 dolláros visszatérítendő előleg kifizetése mellett. Aki viszont mindjárt kettőt is rendelne a Pear-ből, annak elég csupán autónként 100 dollárt kifizetnie.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)