Hirdetés

Még durvább változat érkezhet az elektromos Ford Mustangból

|

Titokzatos gyári dokumentum szivároghatott ki.

Hirdetés

A Ford viszonylag későn érkezett az elektromos autók szegmensébe, de azt annál nagyobb durranással tették. Az általunk is tesztelt - és körülrajongott - Ford Mustang Mach E ugyanis remekül sikerült és megmutatta, hogyan lehet átmenteni egy autóipari legendát az elektrifikáció korszakába.

A Mach E azóta is szépen fogy, a Jalopnik értesülései szerint pedig az amerikai gyártó már tervezi a második generáció gyártását. Ennél azonban sokkal izgalmasabb, hogy az autóipari adatok elemzésével foglalkozó Auto Forecast Solutions (AFS) szerint a 2026-ban érkező új verzió mellett egy kupé is készülhet a Ford Mustang Mach E-ből.

A Ford Mustang Mach E - képünkön a GT-verzió - pozitív fogadtatásával komoly ellenfele lehet a Tesla Model Y-nak (Fotó: Ford)
A Ford Mustang Mach E - képünkön a GT-verzió - pozitív fogadtatásával komoly ellenfele lehet a Tesla Model Y-nak (Fotó: Ford)

Az AFS egy rendkívül részletes, márkákra lebontott táblázatban gyűjtötte össze, hogy melyik autógyártónak milyen új modelljei érkeznek a következő években, egészen a következő évtized második feléig. A gyűjtés annyira aprólékos, hogy még az is szerepel benne, hogy melyik márka melyik modelljét melyik gyárban szerelik majd össze, de az is, hogy melyik járműplatformot használják majd fel az adott új modell építéséhez. Sőt, a két utolsó oszlopban az is látható, mettől meddig tervezik gyártani a kérdéses modelleket.

Hirdetés

Ebben a táblázatban szúrta ki a Jalopnik, hogy a Ford mexikói gyárában 2026-ban megkezdődik az új Ford Mustang Mach E gyártása, a vonatkozó táblázatban azonban még egy sor szerepel, amely egy Ford Mustang Mach E Coupe gyártásáról árulkodik.

Erről a modellről még sehol nem esett szó, így rengeteg spekulációra ad lehetőséget. Elképzelhető, hogy egy kisebb, sportosabb - esetleg kétajtós - modell készüljön a Mach E-ből, de az sem zárható ki, hogy a klasszikus Mustang - azaz, nem a Mach E néven forgalmazott crossover SUV - alakulhat elektromos autóvá a közeli jövőben. Ez utóbbival csak az az egy probléma, hogy a Mustang hetedik generációját 2029 tavaszáig tervezi gyártani a Ford, a táblázat szerint azonban a tervezett kupé gyártása 2031-ig tarthat majd.

A kérdéssel megkerestük a Ford magyarországi képviseletét, azonban az AFS értesülését nem tudták megerősíteni. Ez persze lehet afféle nagyvállalati titkolózás is, egy biztos: érdemes lesz figyelni a Ford háza tájáról érkező híreket a különféle Mustang modellekkel kapcsolatban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)