Hirdetés

Halottaskocsit és limuzint faragtak az elektromos Ford Mustangból

|

A két speciális autó elég sajátos látványt nyújt.

Hirdetés

A Ford Mustang Mach-E megjelenésekor alaposan megosztotta az autós társadalmat. Voltak, akik szentségtörést kiáltottak, hogy a Mustang sportos karakterétől eltérő modellt dobott piacra az amerikai gyártó. Másokat - köztük minket is - lenyűgözték az autó képességei, amellyel a Ford nem, hogy nem gyalázta meg egykori ikonját, hanem épp ellenkezőleg: a Mustang szellemiségének megfelelően mentette át a márkanevet az elektromos hajtás világába.

A Mach-E pedig köszöni szépen, azóta is jól van, jók az eladási mutatók, sokan kedvelik a kupésított formájú crossover SUV-t. Az InsideEVS pedig most két, egészen különleges modellről számolt be, amelyeket a brit Coleman Milne nevű cég tervez átalakítani. A vállalat kifejezetten egyedi limuzinok és halottaskocsik építésére specializálódott, így le is gyártottak egyet-egyet az elektromos Fordból.

A Ford Mustang Mach-E halottaskocsiként és limuzinként (Fotó: Coleman Milne)
A Ford Mustang Mach-E halottaskocsiként és limuzinként (Fotó: Coleman Milne)

A két autó a cég Etive modellpalettájának a része, amelyből az európai és a brit piacra egyaránt gyártanak, azaz készül belőle bal-, és jobbkormányos változat is. Egyelőre csak látványterveket közöltek, azonban azt ígérik, hogy 2023 első felében mindkét különleges járművet piacra dobják. A Coleman Milne weboldalán azt írják, hogy a speciálisan átalakított autókat rövidesen hosszú távú tesztelésnek vetik alá, ami 64 ezer kilométeres nyúzópróbát jelent.

Hirdetés

A halottaskocsi hosszú, lapos "platót" kapott, amelyet jókora ablakokkal ellátott tető borít. A kocsiban három utas fér el, a megrendelő temetkezési vállalkozsáok pedig többféle extrát is kérhetnek, például az elektromos hátsó ajtó, vagy a szintén motorizált plató, amely megkönnyíti a koporsók ki-, és beemelését. A különleges jármű bő 11 centiméterrel magasabb az utcai Mach-E-nél, hosszúsága pedig eléri a 6,2 métert.

A limuzin változat hét utas szállítására alkalmas, akiket maximális komfort és luxus vesz körül. A hatajtós karosszéria "biztonságos és méltóságteljes" ki-, és beszállást tesz lehetővé. Mindkét járműbe a Mach-E gyári, 75 kilowattórás akkumulátora került, amely egy feltöltéssel 321 kilométeres hatótávot tesz lehetővé.

A Coleman Milne egyébként korábban már épített halottaskocsit egy Tesla Model-S-ből is, az, ha lehet, még bizarrabbul néz ki.

A Coleman Milne által halottaskocsivá alakított Tesla Model S (Fotó: Coleman Milne)
A Coleman Milne által halottaskocsivá alakított Tesla Model S (Fotó: Coleman Milne)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)