Hirdetés

Így nézett ki a Tesla Cybertruck a korai vázlatokon

|

Walter Isaacson, a szeptemberben megjelenő Elon Musk életrajzi könyv írója Twitteren tette közzé az érdekes skicceket.

Hirdetés

A sokáig készülő, de immár a Tesla gyártósorán sorozatgyártásra váró elektromos pickup története 2019-ig nyúlik vissza, amikor egy kétes sikerű bemutatón a prototípus megjelent a nagyközönség előtt. A most nyilvánosságra került vázlatokon még próbálgatták, hogy hányféle irányba vihető el a dizájn.

A korabeli ötletek egy talán még futurisztikusabb vonalat próbáltak képviselni a végleges formával szemben. Néhány skiccen a Robotzsaru filmek, a Vissza a jövőbe trilógia (Delorean) és a Cyberpunk 2077 videojátékok állóképeinek egyes részletei köszönnek vissza. Ez magyarázatot adhat a Tesla első pickupjának ellentmondásos formatervezésére.

Hirdetés

A Musk életrajzot idén szeptemberben megjelentető Isaacson tweetje komoly vitát váltott ki azok között, akiknek nem tetszik a Cybertruck formája, különösen a fotónak az az oldala, ahol számos dizájn-terv látható az akkor még csak megálmodott járműről. Kiemelkedik a többi közül az a kép, ahol a Tesla furgonja egy Ford F-150 mellett látható. A sors iróniája, hogy a jövő évtől már az utóbbiak Lightning szériájának példányai is feltölthetők a Tesla Supercharge töltőállomásain.

A történet további érdekessége, hogy Isacson szerint Musk még két évvel a prototípus bemutatója előtt foggal-körömmel ragaszkodott ahhoz a saját koncepcióhoz, hogy a formatervezéshez a sci-fi vonalon keressenek ihletet. Habár erről próbálták többen lebeszélni, ebből nem engedett, mondván, az ő nevéhez köthető jármű nem lehet olyan unalmas, mint a Ford F-150.

Érdeklődve várjuk a kritikusok véleményét, ha meglátják, milyen lehetett volna még a Cybertuck.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)