Hirdetés

Végre megkezdi a Cybertruck gyártását a Tesla texasi üzeme

|

Egy hosszú út végére ért a cég - de ezúttal tényleg.

Hirdetés

A 2019-es prototípus bemutatása óta többször nyilatkozta a Tesla már, hogy a küszöbön a várva várt pickup megjelenése a piacon, de végül valamilyen okból mindig sikerült visszatáncolnia a villanyautós világmárkának. Gondok voltak korábban a felfüggesztéssel, a fékezéssel, a jármű kezeléssel, és a világjárvány is a lehető legrosszabkor jött, de mindemellett a cég kezdetben azt kommunikálta kifelé, hogy urai a helyzetnek, és a megjelenés kapujában állunk, mígnem a tavalyi év elejétől már dátumot sem mertek mondani.

Elon Musk július 15-i tweetjének szövege ennyi:

"Gratulálok a Tesla csapatának!"

A képen a texasi gyár dolgozói állják körbe a szalagról elsőként legördült autót.

Hirdetés

Nem sok részlet figyelhető meg a járműből: az üvegtető, a szélvédő az óriási törlőlapáttal és az oldalablakok. A Cybertruck a cég ötödik sorozatgyártásban készülő autója. Ha a gyártással nem lesznek problémák, az új modellnek biztosan nagy sikere lesz a pickup rajongók országában. 

Az új gyártási technológiával készült extra erős váz miatt nehéz lesz faragni a költségekből, de a büszke tech-milliárdos szerint így is negyed- és félmillió közötti darabszámot fognak évente produkálni gyártásban és értékesítésben.  Bár ezek szép szavak , de a realitások talaján maradva, ez nehezen valósítható meg idén, majd csak ha az első néhány teszt gyártás után, jövőre elindul a sorozatgyártás.

Ettől függetlenül a gyártás megkezdése nagy hír az amerikai EV-piacon, hiszen az előrendelések száma már tavaly év végén meghaladta a 1.6 milliót, ami azt igazolja, hogy magas ára és a hosszadalmas fejlesztések ellenére van kereslet a Tesla Cybertruckra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)