Hirdetés

Két hasonló autó közül az elektromos vagy a benzines teljesít jobban? Ebből a videóból kiderül

|

Kia EV6 GT vs. BMW M2. Teljesítményben és kezelhetőségben is megütköztek a járművek.

Hirdetés

Közkeletű az autótulajdonosok körében az a feltételezés, hogy hiába jobbak sok szempontból az elektromos autók -  kibocsátásmentesség, halkabb üzemelés, olcsóbb fenntartás stb. - teljesítmény és kezelhetőség tekintetében nem kelnek versenyre, nagymúltú benzines társaikkal. A téma valóban megosztó, ezért az Edmunds Cars nevű népszerű, autós témákkal foglalkozó YouTube csatorna üzemeltetői úgy döntöttek, hogy utánajárnak a kérdésnek.

A Kia EV6 már megjelenése után is nagy népszerűségnek örvendett, és ezen csak javított, hogy tavaly megválasztották az év autójának, valamint néhány hónapja meg is újult a modell. A BMW M sorozatának legkisebb kétajtós kupéja a hasonló névleges adottságai miatt jó választás lehet, hogy összemérjék vele a Kia zászlóhajóját.

Hirdetés

A Kia instant nyomatékának köszönhetően egészen sportkocsiként viselkedik. Az 576 lóerővel bíró EV6 GT eddig a brand leggyorsabb járművének számít, az 740 Nm azonnali nyomatékkal rendelkező elektromos hajtású autó 3,4 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra. A jármű már az első teszteken gyorsabbnak bizonyult, min a Ferrari Roma és a Lamborghini Huracan Evo Spyder RWD.

Az EV6-ot a Hyundai E-GMP platformján alapuló kétmotoros összkerékhajtású rendszer hajtja, a 77,4 kWh-s akkumulátor 160 kW-os első és 270 kW-os hátsó motorokat dolgoztat. A Kia EV6 nem csak elképesztően gyors, de a legtöbb prémium szedánnál kedvezőbb áron kínálja a dél-koreai gyártó: 62 000 dollárról (21 500 000 forint) indul a modell ára. Bár az elektromos Kia valóban erősebb a benzines BMW-nél, majdnem egy tonnával nehezebb is nála, ami valamelyest kiegyensúlyozottá teszi kettejük küzdelmét.

Vajon legyőzheti a Kia erőgépe a nagymúltú német gyártó idén megjelent 3 literes, 8 sebességes, 452 lóerős benzinüzeműjét? Kiderül a videóból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)