Hirdetés

Kitalálod, hány LEGO-kockából áll a valós méretű Kia EV6?

|

A 2022-es Év Autóját a Milánói Design Hét alkalmából építették meg LEGO-ból.

Hirdetés

A Kia EV6 formaterve rendkívül látványosra sikerült, nem véletlen, hogy a dél-koreai márka elektromos crossover SUV-ja szakmai díjak egész sorát gyűjtötte be tavaly. Mi is teszteltük, és eléggé bírtuk a négykerekű űrhajót.

Most az olasz BrickVision nevű cég szakemberei készítették el a villanyhajtású gép életnagyságú mását LEGO-kockákból.

A Kia EV6 LEGO-ból megépítve is remekül néz ki
A Kia EV6 LEGO-ból megépítve is remekül néz ki

A Vissza a jövőbe filmek előtti tisztelgésként Brick to the Future nevű installációt a Milánói Design Hét során állítják majd ki az olasz nagyvárosban. A rendezvénysorozatot követően pedig Rómába kerül, ahol a Kia Energy House dísze lesz.

Hirdetés

A csodás részletességgel összerakott szobor több mint 800 munkaóra alatt készült el, a BrickVision alapítója, Riccardo Zangelmi vezetésével. A csapat négy hónapot dolgozott a projekten, hogy a legapróbb részletek is a helyükre kerüljenek

Az olasz csapat saját világítást tervezett a LEGO-Kiához
Az olasz csapat saját világítást tervezett a LEGO-Kiához

Zangelmi egyébként Olaszország első és eddig egyetlen LEGO® Certified Professional minősítésű művésze, aki hasonló installációkat építhet.

A csapat összesen 350 000 LEGO-kockát használt fel a Kia EV6 megépítéséhez, emellett viszont kifejlesztettek egy saját világítási rendszert is, hogy az autó formatervét markánsan meghatározó lámpatestek is életre keljenek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)