Hirdetés

Kiderült, mikor debütál a Tesla új robottaxija

|

Pletykák szerint Elon Musk az "olcsó Tesla" koncepcióját áldozná be az idei megjelenés érdekében.

Hirdetés

Bár a tavaly megszerzett elsőség révén a BYD rendszeresen igyekszik ellopni a pillanatot tengeren túli társától, a Tesla sem ül azért a babérjain. A 2023-mas év végén érkezett Cybertruck hype-ja is szép lassan alábbhagy már, így Elon Musk kénytelen előrukkolni idén is valamivel, továbbra is biztosítva az elmúlt évtized során megszokott médiafigyelmet.

A hét vele kapcsolatos híre, hogy bejelentette a járműgyártó vállalat vadonatúj robottaxijának érkezési időpontját. Az önvezető technológia következő generációját képviselő modell mellett azonban egy másik termék piacra dobását is bejelentette Musk. Ez pedig az évek óta forró kásaként kerülgetett olcsó, "25 000 dollár alatti Tesla", amit Model 2-ként is emlegetnek.

A full self-driving (FSD) technológia zászlóshajóját számos részben jogos kritika érte az elmúlt években, ilyen irányú fejlesztéseinek tökéletlenségei miatt. Ugyan az új önvezető szoftverrel kapcsolatban nem rosszak az első visszajelzések, nagyot kell ahhoz az augusztus 8-án érkező robottaxival villantani, hogy a bizalom teljesen helyreálljon.

Hirdetés
 

A Tesla 2016 óta ígérgeti, hogy minden modelljét alkalmassá teszi az FSD-vel való használatra, de 2022 végén a Cyber Rodeo nevű rendezvényen bejelentette ettől függetlenül egy robottaxi fejlesztését is. Az érkező önvezető jármű különlegessége állítólag az lesz, hogy nem is lehet majd hagyományos módon vezetni pedálok és kormánykerék híján.

Elon Musk a héten tett bejelentése egy olyan pletyka felröppenése után jelent meg egyébként, mely szerint az olcsó Tesla megjelentetésének terveit végül elvetették, és az eddig elkészült "Model 2" koncepciót fogják felhasználni a robottaxi fejlesztéséhez.

Bár Elon Musk cáfolta az ez irányú értesüléseket, de az mégis beszédes lehet, hogy a milliárdos korábban 2024-re ígérte járműveinek egy új generációját. Konkrétumok híján annyit tudhatunk a dedikáltan önvezető jármű fejlesztéséről, ami Walter Issacson Musk-önéletrajzában is megjelent. Eszerint a robottaxi egy Cybertruck-szerű jármű lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)