Hirdetés

Már nem az érdeklődőktől reméli az Aptera, hogy lesz elég pénze napelemes autóra

|

A cég magánbefektetőt keres a gyártáshoz.

Hirdetés

Az Aptera a napokban bejelentette, hogy befejezi a közösségi gyűjtést a fejlesztés alatt álló napelemes EV-re. A technológia világában bevett szokás mikroadományozókat, előfinanszírozókat keresni egy technológiai ötlet megvalósítására. Ennek az időszaknak vet most véget a cég azzal a bejelentéssel, hogy június 30-tól magánbefektetőt keresnek a munka befejezéséhez.

A hírek szerint már meg is van a befutó, aki a jövőben némi részesedésért cserébe pénzeli a projekt megvalósulásának utolsó fázisát. Ez a finanszírozó a US Capital Global nevű vagyonkezelő cég lesz, amely már 20 éve előszeretettel karol fel olyan innovatív termékeket, melyben lát fantáziát és üzleti lehetőséget.

Az Aptera nagyjából 100 millió dollárt gyűjtött össze az elmúlt 3 évben, több mint 17 000 befektetőtől. Tavaly még egy külön programot is indítottak, melynek keretében 10 000 dollárt lehetett adományozni 2000 magánszemélynek azért, hogy ők kapják meg az első legyártott példányokat a napelemes háromkerekűből.

Hirdetés

A tavaly januári bemutatón a Launch Edition nevet viselő jármű 4 másodperc alatt gyorsult fel 100 km/h-s sebességre. A 42 kWh-s akkumulátorcsomaggal felszerelt tisztán elektromos hajtású autó alapból 640 km-t képes egy töltéssel megtenni, amit a 700 wattos napelemen keresztül naponta átlagosan további 60 kilométerrel tud megtoldani.

Az Aptera még azelőtt bejelentette, hogy a Tesla NACS portját használja, hogy tavaly az amerikai piacra kerülő EV-márkák töltési szabványokat váltó hulláma elindult volna. A vállalat februárban még azt jelentette be, hogy nem gyűjtenek tovább, ám idővel ezt visszavonta, a munkálatok befejezéshez már inkább magántőkét vonnak be.

Az Aptera legújabb bejelentésében is megerősítette, hogy 2025-ben fog megjelenni a korszakalkotó jármű. Az Aptera Lauch Edition 33 200 dollárba fog kerülni, előtte azonban náhány apró átalakítást végeznek rajta a hatékonyság és az alacsonyabb költségek érdekében. A szénszálas karosszéria, az alváz és a felfüggesztés egyes elemeit egy olaszországi gyártó fogja nekik elkészíteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)