Hirdetés

Kiderült, mikor érkezik és mit tud az első elektromos Maserati

|

Az olasz luxusszedánról épp csak annyit árultak el, hogy az autórajongók kaparhassák a falat.

Hirdetés

Az olasz Maserati 2025-re teljes modellpalettáját "felvillanyozza", azaz, három év múlva már kizárólag tisztán elektromos hajtású luxusautókat kínál vásárlóinak - írja a Car and Driver.

A Mashable pedig rámutatott, hogy az olaszok szinte már a kegyetlenség határát súroló módon csak pár fotót és információmorzsát osztottak meg a 2023-ban érkező első villanyos modelljükről.

A Maserati tegnap jelentette be, hogy Folgore néven új modellcsaládot mutat be, amely hat elektromos modellel jelentkezik majd. Ezek közül az első a Maserati GranTurismo Folgore lesz, amely egy sportos szedánnak tűnik, legalábbis a cég által közzétett teaserfotó szerint.

A Maserati GranTurismo Folgore lesz az olasz márka első tisztán elektromos hajtású autója (Fotó: Maserati)
A Maserati GranTurismo Folgore lesz az olasz márka első tisztán elektromos hajtású autója (Fotó: Maserati)

A Maserati GranTurismo Folgore lesz az olasz márka első tisztán elektromos hajtású autója (Fotó: Maserati)

A négyüléses luxusautó a hírek szerint hajmeresztő teljesítményre lesz képes: három villanymotorja összesen 1200 lóerőre lesz képes, ami azt jelenti, hogy a 0-100-as sprintet kevesebb mint három másodperc alatt teszi majd meg. A végsebessége is komoly: a mutató 298 km/h-nál áll meg.

A GranTurismo benzines változata - mivel ebből az egyetlen modellből lehet majd kapni belső égésű motorral szerelt verziót is - 134 ezer dollárba kerül, ami bő 45 millió forintot jelent. Az elektromos hajtású modell árát azonban egyelőre még nem tették közzé.

A Mashable úgy tudja, hogy a jövőre érkező szedán mellett piacra dobnak majd egy négyüléses kabrió változatot is, GranCabrio néven, de a középméretű SUV, a Maserati Grecale is megjelenik majd 2023-ban. Két évvel később érkezik az MC20 szupersportkocsi, a Levante nagyméretű SUV és a Quattroporte elektromos verziója is.

Ha pedig GranTurismo, testvéroldalunk, a GameStar épp játékot hirdetett a legendás szimulátor, a Gran Turismo 7 érkezésének örömére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)