Hirdetés

Mégsem lesz annyira ingyenes a jogosítvány, mint azt az igazságügyi miniszter bejelentése sugallta?

|

A szakminiszter egy új posztban oszlatta el a "félreértéseket".

Hirdetés

Tegnap sok érintett éljenzett Tuzson Bence bejelentését olvasva, ami első ránézésre egy középiskolásoknak szóló ingyenes jogosítvány ígéretének tűnt. Aki most 17-18 éves, vagy ekkora gyermeke van, az pontosan tudja, hogy milyen kiadásokkal jár jelenleg a vezetői engedély megszerzése Magyarországon.

Különös módon még most is olvasható az igazságügyi miniszter tegnapi bejelentése is személyes Facebook oldalán, ami vitán felül azt állítja, hogy a középiskolások a jövőben ingyen szerezhetik meg a jogsit. Emellett a néhány órával későbbi megosztásában már egészen mást írt ki olyan természetességgel, mintha az teljesen egybe csengne a tegnapi sejtetéssel.

Hirdetés

Jelenleg egy vezetői engedély megszerzésének összköltsége hazánkban körülbelül félmillió forintnál áll meg, így nem csoda, hogy óriási lelkesedés övezte országszerte Tuzson Bence tegnapi posztját. Nem lehet tudni, hogy kommunikációs hiba történt, vagy a miniszter lelkes magánakciójáról van szó.

Az új, kissé kurta bejegyzésből az olvasható ki, hogy a középiskolai oktatás részévé teszik a KRESZ-t, valamint az egészségügyi oktatást a jövőben. Valóban említi a kiírásban a miniszter azt, hogy idén elkezdik kísérleti jelleggel megszervezni a gyakorlati oktatást is, de az ezzel kapcsolatos mondatban használt "pilot" kifejezés arra utal, hogy ez nem egy általános vagy akár csak szélesebb körben alkalmazott intézkedés lesz.

Az utolsó félmondattal még megpróbálja menteni a menthetőt Tuzson azzal, hogy a szándék természetesen megvan a program kiszélesítésére. Arról azonban már nem ejt szót, hogy hány diákot fog érinteni a kísérleti jelleggel ingyenessé tett gyakorlati oktatás, vagy hogy kik lesznek a szerencsés kiválasztottak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)