Hirdetés

Újabb szuperolcsó elektromos autót dobtak piacra

|

Az elektromos autózás már nem csak a gazdagok kiváltsága.

Hirdetés

Gyakori kifogás az elektromos autókkal szemben a magas áruk. Ez persze nem túl meglepő, hiszen viszonylag új technológiáról van szó - az első, tömeggyártású elektromos autók nem egészen 15 éve jelentek meg.

A megfizethető elektromos autók már tavaly elkezdtek megjelenni, a General Motors pedig nemrég mutatta be az eddigi legolcsóbb ajánlatot, amely még a hárommillió forintba sem kerül.

Az MG Motor Comet EV-t először az indiai piacon vetik be (Fotó: MG Motor India)
Az MG Motor Comet EV-t először az indiai piacon vetik be (Fotó: MG Motor India)

Az alábbi járgány ugyan ennél drágább, de nem sokkal. Az egykori brit, később kínai kézbe került MG Motor fejlesztette, ami nem véletlen, Kína ugyanis a kisméretű elektromos autók jelenlegi Mekkája.

Hirdetés

Az MG Motor Comet EV nevű autó egy kétajtós, négyszemélyes apróság, amelyet az eddig ismert információk alapján kifejezetten városi használatra terveztek. Bár a gyártó még nem közölte, hány lóerőre képes, valószínűleg nem aszfaltszaggató gyorsulásáról lesz majd imsert. Ellenben 230 kilométeres hatótávjával kiválóan alkalmas a napi ingázásra, városi szaladgálásra.

Ami viszont komoly fegyvertény, az az ára: a belépő modellért ugyanis 9763 dollárt, azaz bő 3,3 millió forintot kell fizetni. Egyelőre azonban nincs róla információ, hogy az MG Motor Comet EV megérkezik-e majd Európába, mivel a gyártó az indiai piacon próbál vele először szerencsét.

India egyébként érdekes környezet erre a célra, a távol-keleti országban ugyanis mintegy négymillió autó talált gazdára tavaly, ennek pedig csupán 2 százaléka volt elektromos. Ez egyébként illeszkedik a globális trendhez, bár a 2 százalékos arány még így is elmarad a világ többi részétől, így érdemes lesz majd figyelni, hogyan alakul a tisztán elektromos hajtású autók piaci részesedése Indiában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)