Hirdetés

Hóból épült a Polestar minimalista autószalonja

|

A svéd autógyártó különleges installációja a körforgásos gazdaság elveit tartja szem előtt.

Hirdetés

A Volvo teljesítményre kihegyezett autóit fejlesztő almárkája, a Polestar az utóbbi idők egyik legszebb autóját mutatta be tavaly, amely ugyan koncepcióautónak indult, de a pozitív fogadtatás láttán úgy dönöttek, hogy sorozatgyártásba küldik. A cég emellett egy tisztán elektromos hajtású SUV-t, 5 perces töltést, illetve formabontó motorcsónakokat fejleszt, most azonban legújabb "autószalonjuk" miatt kerültek be a hírekbe.

A különleges építményt akár installációnak is tekinthetjük, mivel a kizárólag hóból és jégből épített tér - a Polestar következetesen térnek, vagyis space-nek nevezi az autószalonjait - az északi sarkkörhöz közel fekvő finnországi Rovaniemi területén épült, már az idén március 23-26 között zajló Arctic Design Week részeként, amelynek az autógyártó az egyik támogatója - írja az InsideEVs. Az installáció január 10-től február 26-ig várja majd a látogatókat

Egy Polestar 2 típusú autó a különleges hókockában (Fotó: Polestar)
Egy Polestar 2 típusú autó a különleges hókockában (Fotó: Polestar)

A 12 méter magas hókocka építéséhez nagyjából 3000 köbméter havat használtak fel, a közeli Ounasvaara síterepről. Az építmény falai 6,5 méter vastagok, a belterében pedig egy Polestar 2 típusú autó mellett annak alkatrészeit - kerekeket, fefüggesztéseket és féktárcsákat - ábrázoló jégszobrokat lehet megtekinteni.

Hirdetés

Bár az installációt voltaképpen egyfajta bemutatóteremnek szánják, aki a különleges környezetben szeretne autót vásárolni, annak csalódnia kell: a Polestar ugyanis kizárólag online értékesíti az új autókat.

Jégből kifaragott felfüggesztés a Polestar speciális bemutatótermében (Fotó: Polestar)
Jégből kifaragott felfüggesztés a Polestar speciális bemutatótermében (Fotó: Polestar)

A hókockát egyébként a cég göteborgi központjának stílusa ihlette, amelyet minimalista skandináv designelveket követve terveztek.A létesítmény a Polestar autóinak tesztelésében is szerepet kap, a sarkvidéki tesztekhez ugyanis innen indulnak majd útjukra a gyár tesztpilótái.

A 12 méter magas hókocka a cég minimalista stílusú központját idézi (Fotó: Polestar)
A 12 méter magas hókocka a cég minimalista stílusú központját idézi (Fotó: Polestar)

A cég egyébként három modellt kínál az érdeklődőknek: a hibrid hajtású Polestar 1-et, amelyből csak 1500 darab készült, a tisztán elektromos hajtású Polestar 2-t, illetve a cikk elején is említett, szintén villanyhajtású Polestar 3 SUV-t.

Egy Polestar-kereket is kifaragtak jégből (Fotó: Polestar)
Egy Polestar-kereket is kifaragtak jégből (Fotó: Polestar)

A pavilon lebontását követően az építéshez felhasznált havat visszajuttatják majd a sípályára, ezzel demonstrálva, hogy a cég a fenntartható, körforgásos gazdálkodást követi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)