Hirdetés

A Porsche a műfaj királyával fejlesztett látványos, elektromos autókhoz való lakókocsit

|

A kialakítását kifejezetten az elektromos autós használathoz optimalizálták.

Hirdetés

Az Airstream neve egyet jelent a lakókocsik legfelsőbb kategóriájával: a nálunk főleg az amerikai filmekből ismert, jellegzetes, krómozott külsejű, guruló háznak is beillő szerkezetek elképesztő luxuscikkek, akad olyan, amelyért egy Ferrari árát is elkérik, de olyat is fejlesztettek, amely egy elektromos autó hatótávját is meg tudja toldani néhány kilométerrel.

A cégnél felismerték, hogy az elektromos autókhoz más jellegű dizájnra van szükség, mint a hagyományos lakókocsiktól megszokhattuk - hiszen, ahogy korábban mi is megírtuk, a légellenállás a legfontosabb tényező, amikor a hatótávról van szó. Az Airstream szakemberei ezt szem előtt tartva a Porsche - pontosabban a Studio FA Porsche - dizájnereivel közösen fejlesztették ki az alábbi fotókon is látható lakókocsit - írja az Electrek.

A lakókocsit a kedvezőbb légellenállásra optimalizálták (Fotó: Airstream)
A lakókocsit a kedvezőbb légellenállásra optimalizálták (Fotó: Airstream)

A szűk öt méter hosszú eszköz nagy előnye, hogy méreténél fogva akár egy garázsba is be lehet tolni - ami nem mondható el az Airstream jóval nagyobb modelljeiről - ez azonban nem minden. A tervezés során ugyanis a lakókocsi hátulját és alsó felületét úgy alakították ki, hogy a levegő könnyebben tudjon áramlani körülötte, ezzel megkönnyítve a vontatást végző jármű dolgát.

Hirdetés

Az Airstream történetében elsőként ebben a lakókocsiban alkalmaztak állítható felfüggesztést, illetve vízálló, kinyomható tetőt, amelynek segítségével megnövelhető a beltér, illetve a garázsban való tárolás során csökkenthető a lakókocsi mérete.

A kompakt lakókocsi akár egy garázsban is elfér (Fotó: Airstream)
A kompakt lakókocsi akár egy garázsban is elfér (Fotó: Airstream)

Ami pedig az említett belteret illeti, néhány mozdulattal könnyedén át lehet alakítani nappaliból hálószobává, vagy akár mobil irodává is. Emellett azért került bele kis konyhasarok is, két főzőlappal, mosogatóval és a pultba épített tárolóval.

A modern külső prémium belteret takar (Fotó: Airstream)
A modern külső prémium belteret takar (Fotó: Airstream)

A lakókocsi egyelőre csak koncepció formájában létezik, így arról még nincs információ, hogy mikor kerülhet forgalomba és mennyibe fog kerülni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)