Hirdetés

Fura helyre került a gyerekülés a legújabb elektromos Škodában

|

A cseh márka a legkisebb utasok biztonságát helyezi előtérbe.

Hirdetés

Egyelőre nem sokat tudunk a Škoda legújabb koncepcióautójáról, a Škoda Vision 7S-ről, mivel a csehek mostanáig csupán egy kissé homályos külső és egy rajzolt belső képet tettek közzé az autóról, amellyel a cég szerint új dizájnyelvvel frissítenék fel a márka autóit - olvasható a Škoda weboldalán. Első ránézésre szembetűnő, hogy az eddigi modellekhez képest valamivel szögletesebbek lettek az ívei, az első lökhárítón pedig hangsúlyosabbá vált az alsó műanyag idom.

A friss megjelenésű modellek várhatóan 2023-tól jelennek majd meg, ezek közül a Superb, a márka nagy limuzinjának következő generációja lehet az első szériagyártású autó, amely már az új vonalvezetéssel büszkélkedhet. A kíváncsiaknak addig be kell érnie a Vision 7S fotójával.

Egyelőre ennyit mutattak meg a Škoda Vision 7S külsejéből (Fotó: Škoda)
Egyelőre ennyit mutattak meg a Škoda Vision 7S külsejéből (Fotó: Škoda)

Egyelőre ennyit mutattak meg a Škoda Vision 7S külsejéből (Fotó: Škoda)

A Škoda Vision 7S egy hatüléses elektromos SUV, azaz kettő helyett három üléssor került bele - hasonlóak egyébként a hétüléses járművek is. Az érdekességet a most hétvégén közzétett belső rajz jelenti, amely rámutat, hogy mennyire új megközelítést alkalmaznak a cseh tervezők.

Hirdetés

A rajz tanúsága szerint ugyanis a Vision 7S-ben a gyerekülés elhelyezése egészen formabontó: míg a mai modern autókban nem ritkaság, hogy a sofőrt és az elől ülő utast vaskos középső konzol választja el egymástól, olyat még nem láttunk, ahol ez a konzol egészen a harmadik üléssorig húzódik, azaz a hátul, a második sor ülésen helyet foglaló utasok közé is vaskos karfaként ver éket.

A Škoda Vision 7S-ben a gyerekülés a középkonzolra került (Fotó: Škoda)
A Škoda Vision 7S-ben a gyerekülés a középkonzolra került (Fotó: Škoda)

A Škoda Vision 7S-ben a gyerekülés a középkonzolra került (Fotó: Škoda)

Ide képzelték el a tervezők a gyerekülést, úgy, hogy a menetiránynak háttal helyezkedjen el. A Škoda szerint ugyanis ott, a kocsi közepén vannak a legnagyobb biztonságban a gyerekek, a menetiránynak háttal elhelyezett gyerekülés pedig megakadályozza, hogy hirtelen fékezésnél túl nagy erő hasson a kicsik fejére és nyakára.

Az elrendezésből illetve a rajzból kikövetkeztethető méretből kiindulva a koncepcióautó valamivel kisebb lehet, mint a most kapható Škoda Enyaq iV, amelyet mi is teszteltünk. A cég egyik képviselője ugyanis korábban azt mondta, hogy a jövőben érkező elektromos crossover autóik mind kisebbek lesznek a villanyos SUV-nál.

A cseh márka bejelentése szerint 2030-ig három új elektromos modellt dobnának piacra, így valószínűsíthető, hogy a fenti rajzon látható koncepció ezekben az autókban fog materializálódni, legalábbis, ami a tömeggyártást illeti. A legutóbbi elektromos modelljük a Škoda Enyaq Coupe iV volt, amely a Volkswagen ID.5.-tel mutat szoros rokonságot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)