Hirdetés

Az életveszélyes sofőrökre is figyelmeztet a Google Maps riválisa

|

Bár a szoftverért fizetni kell, tud néhány extrát a Google Térkép lehetőségeihez képest.

Hirdetés

A Google Térkép sok autós - és kerékpáros és gyalogos - életét könnyíti meg, ráadásul, a legújabb frissítés már az üzemanyaggal való spórolásban is segít, függetlenül attól, hogy valaki benzines, dízel vagy elektromos autóval közlekedik. Ez egy rendkívül hasznos funkció, azonban, ha valaki sokat autózik, érdemes elgondolkodnia azon, hogy lecserélje a szoftvert egy konkurensre.

A Sygic GPS Navigation & Maps applikációja ingyenesen letölthető, igaz, a térképcsomagokért fizetni kell. A pénzért cserébe azonban olyan funkciókat kapunk, amik a Google térképszoftveréből hiányoznak. Az offline mód mellett a Sygic támogatja ugyanis a ma már egyre több autóba bekerülő kivetítős megjelenítőket, azaz az úgynevezett head-up-display (HUD) megoldásokat is, így a sofőr szeme elé is ki tudja vetíteni a navigációs instrukciókat.

A Sygic navigációs szoftverét 185 millió ember használja világszerte (Fotó: Sygic)
A Sygic navigációs szoftverét 185 millió ember használja világszerte (Fotó: Sygic)

A Sygic navigációs szoftverét 185 millió ember használja világszerte (Fotó: Sygic)

Az önmagát szerényen a "legtöbbször letöltött navigációs szoftvernek*" nevező Sygic az applikáció legújabb verziójában bemutatott egy olyan új funkciót, amely potenciálisan életmentő lehet - írja az AutoEvolution.

Hirdetés

A lap információi szerint a legfrissebb szoftver ugyanis egy olyan megoldást tartalmaz, amely figyelmezteti a sofőröket, ha észleli, hogy egy másik autós a forgalommal szemben hajtott fel az autópályára, amin éppen haladunk. Ha a Sygic észleli, hogy ilyesmi történt, vizuális és hangjelzésekkel figyelmezteti a sofőröket, hogy fokozottan figyeljék a forgalmat és legyenek felkészülve a balesetveszélyes szituációra.

Az egyetlen, nem is annyira apró hátrány, hogy ez csak akkor működik megbízhatóan, ha a vétkes autós is használja a Sygic szoftverét, ez ugyanis az egyetlen módja jelenleg, amiből meg tudják állapítani, hogy valaki a forgalommal szemben halad. Bár az applikációt világszerte több mint 185 millióan használják, ez még így is csak a töredéke a Google Térkép felhasználói táborának, amelyet havonta több mint egymilliárd felhasználó vesz igénybe.

*: könnyen állíthatják, mivel a Google Térkép automatikusan ott van a legtöbb androidos telefonon, így azt nem kell külön letölteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)