Hirdetés

Elon Muskot kritizáló alkalmazottakat rúgtak ki a Teslától

|

Az ügyben az amerikai munkaügyi hatóságnál tettek panaszt.

Hirdetés

Nagyon erősre sikerült a 2022-es év vége Elon Musknak: a hóbortos milliárdos a Twitter megvásárlása után szavazást indított, hogy távozzon-e a közösségi oldal éléről, amelynek az eredménye egyértelmű igen lett a felhasználók részéről. Mivel Musknak rengeteg pénzébe kerül a Twitter fenntartása, már több alkalommal is értékesített Tesla-részvényeket, az autógyártónál pedig úgy látják, magára hagyta a céget, ezért már az onnan való távozásának gondolatát is felvetették.

A Twitteren egyébként Musk valóságos ámokfutásba kezdett: előbb visszaállította a botrányai miatt letiltott Donald Trump fiókját, a szólásszabadság jegyében, miközben több tucat embert tiltott le, akik kritizálni merészelték a lépéseit.

Elon Musk nem tűri jól a kritikát (Fotó: Tesla)
Elon Musk nem tűri jól a kritikát (Fotó: Tesla)

Musk híresen rosszul tűri a kritikát, ennek legújabb bizonyítéka, hogy a Tesla két dolgoizóját is kirúgták, akik elégedetlenségüket fejezték ki a cégtulajdonos viselkedésével kapcsolatban - írja az InsideEVs. A lap a Bloomberg értesüléseire hivatkozik, amely szerint a két érintett már panaszt is tett az amerikai munkaügyi hatóságnál, a National Labor Relations Board-nál (NLRB).

Hirdetés

Egyelőre még sok a bizonytalanság a történettel kapcsolatban, a Bloomberg szerint azonban a két érintett egyike Elon Musk idén nyári döntését kritizálta egy levelében. Musk még júniusban írta ki a Twitterre, hogy a Tesla alkalmazottainak vissza kell térnie a home office-ból és hetente legalább 40 órát a gyárban vagy az irodában kell ledolgozniuk. A cég azonban nem készült fel rendesen a koronavírus járvány után visszatérő dolgozók kezelésére.

Egy másik levél szerint a Tesla-dolgozók Elon Musk kommunikációs stílusát is sérelmezik, szerintkü ugyanis a cég vezérigazgatói posztját betöltő milliárdos velük kapcsolatos tweetjei kimerítik a zaklatás fogalmát és egyértelműen sértik a Tesla ztaklatás elleni szabályait. Az írás úgy fogalmaz, hogy Musk a szavaival szabályos támadást indított a Tesla ellen.

Bár ebben az ügyben még vizsgálódnak, idén korábban a szintén a Musk-birodalom részét képező SpaceX űrkutatási cégnél is hasonló zajlott le. Az ottani dolgozók szintén levelet írtak a problémáikkal kapcsolatban. Az írász szerint a SpaceX vezérigazgatójaként is tevékenykedő Musk tevékenysége szétzilálja a cégnél folyó munkát, a milliárdos pedig többször megalázó helyzetbe hozta az alkalmazottait. A levél írását követően annak szerzőit kirúgták a SpaceX-től.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)