Hirdetés

Videó: a Tesla állva hagyta a rendőrautót

|

A rendőrségi jármű gyorsulásban és sebességben sem bizonyult ellenfélnek.

Hirdetés

A Wheels YouTube-csatornájának alábbi felvételén szerencsére csak afféle barátságos mérkőzés látható, aminek láttán azonban valószínűleg sokan elgondolkoznak, hogy nem kellene-e sokkal több elektromos rendőrautó az utakra.

Bár sajnos nem derül ki, hogy hol került sor a rendhagyó versenyre, a képsorokat mindenképpen érdemes megnézni. A videó első felén ugyanis egy Tesla Model Y és egy rendőrségi - benzinmotoros - Ford Explorer összecsapása látható, egy klasszikus negyedmérföldes gyorsulási verseny során.

Több autógyártó dolgozik már az elektromos rendőrautók fejlesztésén (Fotó: FBI.gov)
Több autógyártó dolgozik már az elektromos rendőrautók fejlesztésén (Fotó: FBI.gov)

Több autógyártó dolgozik már az elektromos rendőrautók fejlesztésén (Fotó: FBI.gov)

A cím után nem lőjük le a poént, ha eláruljuk, a rendőrautónak esélye sem volt. A Tesla ugyanis 12,935 másodperces idő alatt teljesítette a bő 400 méteres távot, amely alatt 179,6 km/h sebességre gyorsult fel. A rendőr - pontosabban sheriff - autójának 15,748 másodpercre volt szüksége a negyed mérföld teljesítéséhez, amelynek a végére 141,62 km/h sebességet ért el.

A videó második felén ugyanez a rendőrautó egy 650 lóerős 6,2 literes V8-as Chevrolet Camaro ZL1 ellen is rajthoz áll, ahol szintén alulmarad. Ennek ellenére a fairplay-díj mindenképpen a rendőré, hiszen még a szirénát is bekapcsolta a játék kedvéért.

Hirdetés

A videó láttán bizonyára sokakban felmerül a kérdés, hogy miért nem használnak a rendőrök elektromos autókat, hiszen azok gyorsulása sokkal komolyabb, mint a legtöbb belsőégésű motorral szerelt autóé. A jó hír, hogy már a magyar rendőrségnek is van pár zéró emissziós járőrautója, több nagy gyártó pedig már dolgozik a kifejezetten elfogójárműnek szánt rendőrautók fejlesztésén: az InsideEVs például nemrég beszámolt róla, hogy rendőrautó-prototípus készült egy Ford Mustang Mach E-ből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)