Hirdetés

Elon Musk szerint „kínosan drágák” a Teslák

|

A cég egyik vezetője szerint egy kisebb, olcsóbb modell megjelenése is várható a közeljövőben.

Hirdetés

A Tesla egyik vezetője szerint elképzelhető, hogy a cég egy olcsóbb autót dobjon a piacra - írja az InsideEVs. A lap emlékeztet rá, hogy korábban már felröppent, hogy Elon Musk autógyára 25 ezer dolláros (bő tízmillió forint) modellt fejlesztene - összehasonlításként jelenleg a legolcsóbbnak számító Tesla Model 3 induló ára 57 490 dollár, azaz több mint 23 millió forint. A sorban a második Tesla Model Y-ért pedig most nagyjából 70 ezer dolláros azaz több mint 28,3 millió forintos áron lehet hozzájutni.

A cég ráadásul többször emelte is az árait, olyan mértékben, ami már Elon Musknak is feltűnt. A Tesla alapítója egy, a közelmúltban lezajlott befektetői beszélgetés során nem is rejtette véka alá a véleményét.

Jó néhányszor emeltük az árainkat. Őszinte leszek, most épp kínosan magasan járnak

- fejtette ki Elon Musk, hozzátéve, hogy reményei szerint év végére enyhülhet az infláció, ezt követően pedig talán az árak csökkentése is szóba kerülhet.

Elon Musk cáfolta az olcsó Tesla érkezését, de a cég egyik vezetője szerint ez a meccs még nincs lejátszva (Fotó: Tesla)
Elon Musk cáfolta az olcsó Tesla érkezését, de a cég egyik vezetője szerint ez a meccs még nincs lejátszva (Fotó: Tesla)

Elon Musk cáfolta az olcsó Tesla érkezését, de a cég egyik vezetője szerint ez a meccs még nincs lejátszva (Fotó: Tesla)

A 25 ezer dolláros Tesla lehetősége láthatóan lázba hozta az embereket: a szakmai lapokban tavaly tavasszal arról lehetett már olvasni, hogy a cég kínai részlege már keresi az autó tervezőjét. Ezt a pletykát végül Elon Musk cáfolta, amikor hosszasan értekezett a vállalat terveiről és kijelentette, hogy jó ideig nem érkezik új modell a Tesla palettájába.

Robottaxit előz majd az olcsó Tesla?

A cég mostanában saját önvezető taxiszolgáltatásának fejlesztésére koncentrál - igaz, ők robottaxinak hívják - ennek kapcsán pedig Martin Viecha, a Tesla befektetői kapcsolattartója szólta el magát a Goldman Sachs zártkörű rendezvényén.

Az eseményről beszámoló Business Insider idézte Viechát, aki szerint elképzelhető, hogy az emléített robottaxi szolgáltatás elindítása előtt képes lehet a Tesla piacra dobni egy olcsóbb elektromos autót. A szakember szerint a cég reménykedik benne, hogy ez megvalósulhat, mivel nagy szüksége lenne egy kisebb modell bevezetésére.

Viecha rámutatott, hogy több autógyár már megelőzte a Teslát ezen a téren, mivel többen kínálnak a Tesláénál kisebb és megfizethetőbb elektromos modelleket. Erre jó esély van, ugyanis a cég vezető beosztású munkatársa szerint míg 2017-ben még 84 ezer dollárba került egyetlen Tesla legyártása, ma már ugyanazt a modellt kihozzák 36 ezerből is. Viecha azt is hozzátette, hogy a robottaxi-szolgáltatáshoz fejlesztett új generációs platform adhatja a kisebb, megfizethetőbb modell alapját, azonban azt nem árulta el, hogy ennek megjelenésére mennyit kell várni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)