Hirdetés

Több mint egymillió Teslát hívnak vissza egy banális probléma miatt

|

Gyártási hibáról lehet szó.

Hirdetés

Alapítása óta talán a legnagyobb visszahívást kellett eszközölnie a Teslának, miután kiderült, hogy a cég autói közül több mint egymilliónál fordulhat elő egy viszonylag kellemetlen hibajelenség - írja a CNN.

A hírcsatorna értesülései szerint az érintett Tesláknál megeshet, hogy az elektromos ablakemelő odacsípi az utasok ujját. Elvileg ennek nem lenne szabad bekövetkeznie, mert az ablakokat úgy alakították ki, hogy azok automatikusan leálljanak, ha akadályt észlelnek. Ez a biztonsági megoldás azonban nem mindig működik megbízhatóan.

A probléma a Tesla minden modelljét érinti, de csak bizonyos évjáratok esetén (Fotó: Tesla)
A probléma a Tesla minden modelljét érinti, de csak bizonyos évjáratok esetén (Fotó: Tesla)

A jó hír, hogy csak virtuális visszahívásról van szó, ugyanis az észlelt hibát egy vezeték nélküli kapcsolaton keresztül küldött szoftverfrissítéssel orvosolni lehet. Korábban hasonló módon kellett több százezer Teslánál megoldani egy, a biztonsági övet érintő problémát.

Hirdetés

A cég szerint a hibát maguktól vették észre, nem felhasználói bejelentésre, hozzátéve, hogy sem sérülés sem haláleset nem történt a nem megfelelő működés miatt, amit a Tesla közlése szerint egy gyártási hiba okozott.

A probléma  2017-2022 gyártott Model 3, a 2020-2021 között gyártott Model Y és a 2021-2022-ben gyártott Model S és Model X típusokat érinti.

A Teslának a biztonsági öv problémáján kívül azért is hasonló visszahívást kellett eszközölnie, mert a Full Self-Driving (FSD) önvezető módban az autók kigurultak a STOP-táblák mögül, ezzel veszélyeztetve az utasokat és a közlekedés többi résztvevőjét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)