Hirdetés

Elektromos rollerként és gokartként elevenednek meg a Transformers robotjai

|

Elítélhető módon nem alakulnak robottá.

Hirdetés

A Transformers robotjai sok mozirajongó kedvencei, a mostani késő harmincas, kora negyvenes generációtl a fiatalabbakig, hiszen a 2007-es első Transformers-film óta szinte nem múlt el úgy év, hogy ne kerüljön a mozikba vagy streaming-platformokra egy újabb film, sorozat vagy animáció. A legújabb alkotás, a Transformers: Rise of the Beasts jövőre érkezik, olyan nevekkel, mint Michelle Yeoh, Pete Davidson, vagy épp az Optimus Prime hangját szolgáltató Ron Perlman.

Talán ennek lehet az előszele, hogy a játékgyártó Hasbro az elektromos mikromobilitási eszközeiről ismert Segway-jel, pontosabban annak jogutódjával, a Segway-Ninebottal együttműködve piacra dobott két elektromos gokartot és két elektromos rollert, amelyek dizájnját a Transformers ihlette - írja az InsideEVs.

Az Optimus Prime által ihletett gokart (Fotó: Segway)
Az Optimus Prime által ihletett gokart (Fotó: Segway)

Az egyik gokart a Transformers világának talán legismertebb robotját, az Autobotok vezérét, Optimus Prime-t idézi kék-piros festésével, míg a másik, sárga változat - fenti képünkön - a külön filmmel is jelentkező Űrdongó (Bumblebee) sárga-fekete színvilágával érkezik.

Hirdetés

A két cég 14 évnél idősebb tinédzsereknek, vagy játékos lelkű felnőtteknek ajánlja a gokartokat, mivel akár 183 centis magassággal is vezethetőek.

Az Űrdongó-változat, a jellegzetes sárga-fekete színekben (Fotó: Segway)
Az Űrdongó-változat, a jellegzetes sárga-fekete színekben (Fotó: Segway)

Bár a gokart nem alakítható robottá, a kormányoszlopát azért le lehet hajtani, így könnyedén elfér egy nagyobb autó csomagtartójában. A villanymotorral felszerelt járgány 40 km/h maximális sebességre képes, a sofőr pedig négy vezetési mód közül választhat, attól függően, hogy mekkora teljesítményt szeretne kisajtolni a gépből.

Az együttműködés részeként fejlesztett elektromos roller, a Segway GT2 Superscooter a már említett Optimus Prime legfőbb ellenségét, a Megatron nevű robotot idézi meg, sötétszürke-fekete-piros fényezésével. Ijesztően komoly teljesítményű szerkezetről van szó, a GT2 ugyanis akár 70 km/h sebességgel is képes száguldani, ráadásul álló helyből 3,9 másodperc alatt kéeps elérni ezt a tempót. Ez már nem játék, hiszen ekkora sebességnél elég egyetlen apró hiba és csúnya baleset lehet a vége.

A roller stabilitásáról nagyméretű, közel 30 centiméter átmérőjű kerekek, valamint első és hátsó felfüggesztés is gondoskodik, így, a gyártó szerint a Megatron-rollerrel akár terepre is ki lehet merészkedni, magunk mögött hagyva az aszfaltot.

Űrdongó népszerűségét pedig jól mutatja, hogy a sárga gokart mellett a Segway egy hasonló stílusú rollert is piacra dobott. A Segwy C8-at 6-12 éves gyerekeknek kínálják, természetesen, ezzel nem lehet úgy száguldozni, mint az előző modellell. Kifejezetten úgy alakították ki, hogy a kezdő felhasználók is boldoguljanak vele, így ideális lehet rá, hogy a szülők megtanítsák a gyerekeiknek, hogyan kell kezelni az elektromos rollereket.

Aki karácsonyra szeretne beszerezni egy Tranformers-gokartot vagy rollert, annak egyrészt mélyen a zsebébe kell nyúlnia, mivel a GT2 rollerért 3999 dollárt, azaz több mint másfélmillió forintot kérnek, ehhez képest a gokart szinte barátságos áron, 2299 dollárért (szűk 900 ezer forint) elvihető. A gyerekeknek szánt C8-as a legolcsóbb a kínálatból, a maga 249 dolláros (szűk 97 ezer forintos) árával. A másik probléma, hogy a Segway-Ninebot és a Hasbro együttműködésében készült e-mobilitási eszközöket egyelőre csak az Egyesült Államokban, Kanadában és Kínában lehet megvásárolni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)