Hirdetés

Vasember fogja megmenteni a klasszikus benzines autókat

|

Igaz, valószínűleg nem egészen úgy, ahogy a benzinvérű autórajongók szeretnék.

Hirdetés

Számos hollywoodi sztárnak van komoly autógyűjteménye, köztük Robert Downey Jr-nak, azaz a Marvel-filmek Vasemberének is. A Tony Stark figuráját alakító színész egy, a tengerentúlon gyakran használt szófordulattal "piros vérű amerikainak" tartja magát, ami nagyjából azt jelenti, hogy rajong az amerikai életformáért, amelynek többek között részét képezik az európai szemmel nézve irreálisan nagy méretű, és rengeteget fogyasztó aszfaltcirkálók.

A színésznek főleg a hatvanas-hetvenes évekből  származó autók sorakoznak a garázsában, köztük például egy Chevrolet Corvette Stingray, egy 1970-es Ford Mustang Boss 302, de akad néhány modernebb, máshol gyártott verda is, például egy 2009-es Audi R8 vagy egy Bentley Continental GT. Azért főleg a veteránautók viszik a prímet, amelyek között található 1974-es BMW 3.0 CS, de szintén áll a garázsban egy Volkswagen Transporter T1 is.

Robert Downey Jr. komoly autógyűjteményt rakott össze az évek során
Robert Downey Jr. komoly autógyűjteményt rakott össze az évek során

Napjainkban viszont már egyre népszerűbbek az elektromos autók, sőt, egy, a közelmúltban elvégzett kutatás szerint pár év múlva már egyenesen ciki lesz hangos és büdös, azaz belső égésű motorral szerelt kocsival járni.

Hirdetés

Ezt felismerte Robert Downey Jr. is, aki az HBO Max streaming-szolgáltató felületén mutatja majd be új sorozatát. Nem fikciós szériáról van szó, hanem a dokumentum-sorozat és a valóságshow határán egyensúlyozó alkotásról.

Az epizódokban a színész arra vállalkozik, hogy egy ütőképes szerelőcsapat segítségével átmentse a klasszikus autóit a jövőbe. Ez pedig annyit jelent, hogy a csodaszép autóritkaságokból kiszerelik a benzinzabáló motorokat és korszerű, környezetbarát elektromos erőforrásokra cserélik azokat.

Nem csak tisztán elektromos hajtásra kell gondolni, ezek mellett ugyanis építenek majd hibridautót, az előzetes tanúsága szerint pedig olyat is, amelyet bioüzemanyaggal hajtanak majd meg. 

Azok vagyunk, amiket vezetünk, én pedig egészen látványos autógyűjteményt halmoztam fel az évek során, egy benzinfröcskölő katasztrófa voltam. Ráadásul álszent is voltam, mivel ez idő alatt megalapítottam a Footprint Coalition nevű szervezetet, amely a klímaváltozás hatásait mérséklő technológiák felskálzásában érdekelt. Szerencsére, ugyanakkor álmodozó is vagyok. Az elmúlt három év egy kísérlet volt, amely során a legjobb és legbrilliánsabb elmékkel dolgoztam együtt, hogy olyan módon dekarbonizáljuk ezeket a járműveket, amelyek demonstrálják a kreatív problémamegoldás határtalan potenciálját

- írta Robert Downey Jr. a sorozattal kapcsolatos hivatalos közleményében.

A Downey's Dream Cars június 22-én debütál az HBO Max felületén.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)