Hirdetés

Ezt az autót választották a legjobb városi autónak idén

|

Nem ez az első díja, a Magyar Év Autója díjátadóról sem kellett üres kézzel hazatérnie.

Hirdetés

A Toyota Yaris Cross crossover még januárban nyerte el a brit What Car? magazin 2022-es True MPG (valós fogyasztás) díját, miután új átlagfogyasztási rekordot állított fel a magazin független tesztjén, egy hónapja pedig a Magyar Év Autója 2022-es díjat hódította el a kisautók kategóriájában. A szakmai elismerések sora pedig most egy újabb trófeával gyarapodott: a Toyota Yaris Cross lett a 2022-es Világ Városi Autója.

A Toyota Yaris Cross rendkívül népszerű lett, amit a szakma is elismer (Fotó: Toyota)
A Toyota Yaris Cross rendkívül népszerű lett, amit a szakma is elismer (Fotó: Toyota)

A Toyota Yaris Cross rendkívül népszerű lett, amit a szakma is elismer (Fotó: Toyota)

A World Car Awards 33 különböző országból érkező 102 nemzetközileg elismert autós újságíróból álló zsűrije a Yaris Cross-t választotta a 2022-es év Világ Városi Autójának.

Büszkék vagyunk rá, hogy elnyertük a 'Világ Városi Év Autója' címet. Alapvető célunk mindig is az volt, hogy jó kompakt autókat építsünk, filozófiánk pedig a Yaris Cross fejlesztése során is segített minket. A kompakt autó tágas belső terével és sokoldalúságával is kiemelkedik, miközben optimális teljesítményt és hatékonyságot nyújt

- kommentálta az újabb sikert Takatomo Suzuki, a Toyota vezető mérnöke.

Hirdetés

A 2021 végén bemutatott Toyota Yaris Cross a a japán márka európai fejlesztői központban, elsősorban kimondottan az európai felhasználók számára készült. A Yaris Cross a kompakt méretű városi autók szegmensébe hozza el a vérbeli SUV-megoldásokat, egyesítve mindezt a negyedik generációs hibrid hajtással és a második generációs Toyota Safety Sense által kínált biztonsággal,

A Toyota GA-B kisautó platformja révén a SUV tulajdonságai fejlett vezetési élménnyel egyesülnek - ez a padlólemez adja a rendkívül népszerű Yaris alapját is. Ami a SUV-okat illeti, a Toyota Rav4 plug-in hibrid változatát nemrég teszteltük.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)