Hirdetés

A világ legnagyobb szélerőműve mostantól Kínában üzemel

|

A Tajvani-szorosba telepített turbina rekordját Kína rövidesen saját maga készül megdönteni.

Hirdetés

Ahogy az országok kezdik megérteni a megújuló energiákra való átállás fontosságát, egyre többen szállnak be a "versenybe". Nem meglepő, hogy Kína is gyorsan beállt a sorba, és megértve a változó világ változó igényeit, kezdte egyre gyorsuló ütemben lecserélni fosszilis energiaforrásait tiszta energiákra.  Úgy tűnik időben rájöttek, hogy "a tiszta energia megállíthatatlan erő".

Az ázsiai országban a napenergiát már egy ideje elkezdték a szolgálatukba állítani, még a világűrbe is telepítettek napelemeket,  végül nem sokat váratott magára a szélenergia maximális kihasználásának igénye sem, amit aztán konkrét intézkedések követtek. Így történhetett meg, hogy az idén februárban elkészült 252 méter átmérőjű szélturbina ma már 36 ezer háztartást lát el a szükséges energiával.

Hirdetés

A 16 MW energiát termelő eszközt a kivitelező CTGC óriáscég gondos előmunkálatokat követően az ország délkeleti szegmensében található Tajvani-szorosba telepítette. Ez kiváló választásnak bizonyulhat a térségben uralkodó 7-es erősségű széllökések miatt. A turbina 22 ezer tonna szén elégetését váltja majd ki, ami 54 ezer tonna széndioxidtól kímélheti meg a légkört, és folyamatos működéssel az előzetes számítások szerint 66 millió kWh megtermelt energiát is meghaladja majd a teljesítménye.

Kínáról lévén szó, sejthető, hogy itt nem fognak megállni. A nagy lélekszámú lakosság és az ipar szükségletei is további lépésekre késztethetik az ország döntéshozóit. Már most döntés született egy a mostanit is meghaladó méretű és teljesítményű új, 18 MW-os turbina telepítésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)