Hirdetés

Jason Momoa a környezetvédelem miatt szabadult meg az egyik védjegyétől

|

Aquaman megformálója Instagram-videón mutatta meg, mivel küzd a környezetszennyezés ezen formája ellen.

Hirdetés

Jason Momoa nem most pattant fel a környezetvédő vonatra: az Aquaman című 2018-as film címszereplője ugyanis már évek óta küzd az óceánok védelméért, ami érthető is, hiszen a most 43 éves színész Honoluluban született. Momoát idén júniusban ki is nevezték az ENSZ Környezetvédelmi Programjának (UNEP) nagykövetévé.

Ebben a minőségében a vízi élet védelméért száll síkra, mivel az óceánokat egyszerre fenyegeti a klímaváltozás, a biológiai sokszínűség (biodiverzitás) csökkenése és az egyre fokozódó környezetszennyezés.

Jason Momoa már évek óta küzd az óceánok tisztaságáért (Fotó: Instagram/Jason Momoa)
Jason Momoa már évek óta küzd az óceánok tisztaságáért (Fotó: Instagram/Jason Momoa)

Jason Momoa már évek óta küzd az óceánok tisztaságáért (Fotó: Instagram/Jason Momoa)

A jellegzetes hosszú hajáról is ismert színész tegnap az Instagram-oldalán váratlan videót tett közzé. A képsorokon az látható, hogy Momoának lenyírták a haját, levágott copfjait meg is mutatja a kamerának, mielőtt hozzátenné, már hosszú ideje nem érezte a szelet a halántékán.

Miközben tovább nyírják a haját, a színész elmondja, hogy mennyire utálja az egyszer használatos műanyagokat, a vizespalackoktól a szívószálakon át a műanyag evőeszközökig és arra kér mindenkit, hogy kerülje az ehhez hasonló termékek használatát, mivel a műanyaghulladék már így is globális problémát jelent az emberiség számára.

A poszt egyébként egy kis reklámot is tartalmaz, Momoa ugyanis még augusztus elején elindította Mananalu nevű cégét, amellyel palackozott vizet árul, azonban műanyag helyett újrahasznosítható alumínium-palackokat használnak. A cég indulásakor a színész légikísérőként osztogatta a különleges csomagolású vizeket. A mostani Instagram-videó leírásában is meg van említve a Mananalu neve.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)