Hirdetés

Kiderült, mi az, ami a rezsinél is jobban érdekli a magyar netezőket

|

A Google keresési statsiztikái szerint még a rezsicsökkentésnél is többeket foglalkoztat a klímaszorongás.

Hirdetés

Az elmúlt hónapokban rengeteg váratlan esemény forgatta fel az életünket, amik kapcsán természetesen az érdeklődés is megugrott az internetezők körében. Legyen szó háborúról, a KATA eltörléséről, vagy épp a rezsicsökkentés csökkentéséről, megannyiszor állított minket váratlan helyzet elé 2022, a hivatalos álláspont bizonyos témákban napról napra változott, így nem csoda, hogy sokan próbáltak naprakészek lenni.

A klímaváltozás miatt többen aggódnak, mint a rezsi miatt (Fotó: Unsplash)
A klímaváltozás miatt többen aggódnak, mint a rezsi miatt (Fotó: Unsplash)

A Google legfrissebb adatai szerint a magyarok fantáziáját leginkább a klímaválság izgatta. Ebben bizonyára fontos szerepet játszott az idén nyáron tapasztalt hatalmas szárazság, ami miatt az idő előrehaladtával egyre többen kezdtek aggódni. 2022. januárjától augusztus végéig a klímaváltozás szóra vonatkozó keresések száma több mint megduplázódott, a globális felmelegedés pedig még trendibb volt: itt 400 százalékos növekedés jegyzett a Google.

Hirdetés

Természetesen  az interneten minden, és mindennek az ellenkezője is megtalálható, nem csoda, hogy a klímaválság-tagadók is jóval aktívabbak voltak, itt 70 százalékos emelkedést jegyzett a keresőóriás. Nemcsak a bolygó állapota, hanem maguk miatt is egyre többen aggódnak: a klímaszorongással kapcsolatos keresések száma 90 százalékkal volt magasabb, mint az egy évvel korábbi időszakban.

Természetesen a koronavírus-járvány sem tűnt el nyomtalanul, bármennyire is kevesebb figyelmet kap már a hírekben: az elmúlt 90 napban 700 százalékkal többen kerestek a  covid tünetek 2022-re, mint tavaly ilyenkor a 2021-es megfelelőjére, de a covid gyógyulási idő és a covid meddig fertőz keresések is nagyot mentek.

Pozitívum viszont, hogy a biztonságos internethasználat is egyre fontosabb a felhasználók körében: az adatvédelem, egyszeri jelszó és véletlenszerű jelszógenerátor keresések száma is jelentősen megnőtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)