Hirdetés

Szokatlan helyen létesít szélerőműveket az Egyesült Államok

|

Az Atlanti-óceán közepére tervezett építmények 4-8 GW tiszta energiát fognak termelni a tervek szerint.

Hirdetés

Világszerte egyre több szél- és napenergiát próbálnak az emberiség szolgálatába állítani, elvégre jelenleg ezek a legtisztább energiaforrások minden tekintetben. Ezek számának folyamatos növelésével tudunk közelebb kerülni távlati céljaink eléréséhez a károsanyag kibocsátásának mérséklése tekintetében. 

A Egyesült Államok Óceán-energetikai Gazdálkodási Hivatala (BUOM) három új  területet jelölt ki a tervezett szélerőművek telepítésére az Atlanti-óceán térségében: Delaware, Maryland és Virginia állam partvidékét.

Hirdetés

A három terület összesen 356 550 hektárt fed le. A BOEM az előzetes egyeztetéseket firtató újságírói kérdésekre azt válaszolta, hogy a területeket az államok vezetésének, helyi törzseknek, lakosoknak és az óceánt rendszeresen használóknak, szövetségi partnereknek és más érdekelteknek széles körű bevonásával és egyetértésével jelölték ki.

Arról is nyilatkoztak, hogy a jövőben szeretnének további területeket is igénybe venni a Közép-Atlanti térségben szélenergia hasznosítására, azokat pedig szándékuk szerint bérbe adnák. Ez persze, csak akkor jöhet létre, ha már befejeződött a környező mélytengeri területek feltárása.

Ez mindenképp nagy lépés afelé, hogy a regnáló kormány tartani tudja a 2030-as céldátumot, amikorra 30 GW tengeri szélenergia-kapacitást irányzott előre. Erre szüksége is lesz, mert Kína mögött a világ második legnagyobb szén-dioxid kibocsátójaként, mindent be kell vetnie ahhoz, hogy képes legyen teljesíteni a párizsi egyezményben vállalt kötelezettségeit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)