Hirdetés

Ingyenes zöld digitális játszóház várja a klímatudatos iskolásokat

|

A ZöldForgó Élményprogram a fenntartható életmódot népszerűsíti a diákok körében.

Hirdetés

Már több mint 26 ezer általános iskolás próbálhatta ki a ZöldForgó Élményprogram zöld játékait, és tanulhatott a klímaváltozásról, a túlfogyasztásról, az újrahasznosításról, energiapazarlásról és az élővizek szennyezettségéről modern, digitális formában. Az országban egyedülálló edukációs program folytatódik a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének (KSZGYSZ) szervezésében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával.

A ZöldForgó Élménynap 2020-ban indult (Fotó: zoldforgo.hu)
A ZöldForgó Élménynap 2020-ban indult (Fotó: zoldforgo.hu)

A ZöldForgó Élménynap 2020-ban indult (Fotó: zoldforgo.hu)

A ZöldForgó Élménynap környezetvédelmi szemléletformáló programja 2020 tavaszán indult útjára, azzal a céllal, hogy korszerű szakmai támogatást nyújtson a pedagógusok környezeti nevelési tevékenységéhez, egy olyan generáció felneveléséhez, amely számára a fenntartható fejlődés, a környezettudatosság teljesen természetes és magától értetődő.

Célunk, hogy a gyerekeknek hasznos és mindennapokban is használható információkat adjunk át a jövőről, kihívásainkról és azok megoldási lehetőségeiről a fenntarthatóság témakörében. Tesszük mindezt egyszerre rendhagyó és előremutató, korszerű technikai eszközök használatával, így nem egy egyszeri élményt, hanem egy hosszú távú játékos edukációs programot kínálunk a gyermekek részére az élményprogram változatos elemeivel

- mondta el Hankó Gergely, a KSZGYSZ ügyvezetője.

Hirdetés

Az élménynap digitális eszközeit, játékait eddig 91 helyszínen 26 500 diák próbálhatta ki ingyenesen. A rendezvénysorozat még nem ért véget, összesen 150 helyszínre látogat majd el az ország egész területén. A ZöldForgó Élménynap a hagyományos edukációs eszközökön kívül a XXI. század digitális lehetőségeit kihasználva a kiterjesztettvalóság (augmented reality - AR) és a virtuális valóság (VR) eszközeit segítségül hívva mutatja be a gyerekeknek a bolygóbarát cselekvés lehetőségeit.

Az installációk nem egyszerű állóképek, a kiterjesztett valóság technológiával támogatott plakátok életre kelnek a helyszíni tabletek segítségével, és egy kortárs diák bolygóvédő tanácsait is megnézhetik az iskolások. VR szemüveg segítségével pedig - majdnem szó szerint - egy hulladékfeldolgozó üzembe is bepillanthatnak a gyerekek.

Az ingyenes digitális játszóházban a klímatudatosságról tanulhatnak a diákok (Fotó: zoldforgo.hu)

A látogatók a fenntartható vásárlás élményét is kipróbálhatják, akik így - többek között - azt is megtanulhatják, hogy a boltok polcairól milyen csomagolású termékeket érdemes a kosárba rakniuk.

A ZöldForgó program nagykövete az Alma Együttes, így az élménynap himnuszát is ők írták, sőt a program része az együttes koncertje is, ahol a gyerekek együtt énekelhetik a zenekarral a ZöldForgó! című dalt.

Még van mit mesélnünk neked, minden érdekességet megtalálsz itt!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)