Hirdetés

Hátizsákot csináltak Elon Musk Cybertruckjából

|

Egy lelkes rajongó tervezte, nem kizárt, hogy hamarosan a Tesla hivatalos kínálatába is bekerülhet.

Hirdetés

Kevés olyan megosztó jármű van a világon, mint a Tesla fura pickupja, az elektromos Cybertruck. Sokan imádják, legalább ennyien iszonyodnak tőle, az biztos, hogy nehéz közömbösnek maradni iránta. Ez nem kis teljesítmény, hiszen az autót egyelőre még nem lehet kapni, több csúszás után jelenleg 2023-ra ígérik az első példányok leszállítását. Ennek ellenére, különösen az interneten óriási rajongótábora van, sőt, egy ügyes kezű asztalosmester már fából is elkészítette a Cybertruck méretarányos mását.

A Cybertruck még nem is kapható, de óriási rajongótábora van (Fotó: Tesla)
A Cybertruck még nem is kapható, de óriási rajongótábora van (Fotó: Tesla)

A Cybertruck még nem is kapható, de óriási rajongótábora van (Fotó: Tesla)

Most az InsideEVs számolt be róla, hogy egy lelkes rajongó most egy olyan különleges hátizsákot tervezett, amely megjelenésében idézi a jellegzetes, szögletes formavilágú járművet. A Cyberbackpack szénszálas anyagból készült, amely víz-, és karcálló, emellett tartalmaz egy akkumulátort és USB-csatlakozókat is, hogy a tulajdonosa tölthesse a különféle digitális eszközeit.

Hirdetés

A biztonságról egy kódzár gondoskodik, amelyet úgy terveztek, hogy a reptéri ellenőrzések során a vámosok akár a tulajdonos segítsége nélkül is ki tudják nyitni, anélkül, hogy a zár megsérülne. Ami a méretét illeti, a zsák könnyedén elnyel egy 17 hüvelykes laptopot, de egy további táblagép, fejhallgató, telefon, egér és könyvek is elférnek mellette.

Bár bizonyára jelentős lesz az érdeklődés, egyelőre kérdés, hogy ez most valóban egy lelkes rajongó alkotása, vagy a Tesla marketingeseinek ügyes húzása. A cég egyik befektetője, Sawyer Merritt ugyanis kiszúrta, hogy a cég nemrég benyújtott egy szabadalmi kérelmet egy Cyberbackpack nevű táskára, azonban erre csak április 13-án került sor, míg a fenti videó március 12-én készült, így nem kérdés, hogy kié az elsőség.

Merritt egyébként arra is ráutatott, hogy a Tesla kínai webshopjában már most is lehet kapni háromféle hátizsákot, igaz, a Cyber szó egyiknél sem szerepel. A fenti tweetben szereplő fotón egyébként még látható a szintén a jellegzetes pickupot idéző síp, a Cyberwhistle, amelyet 50 dollárért kínáltak, kapni azonban nem sokáig lehetett, a készlet ugyanis kevesebb mint két óra alatt kifogyott.

A Cyberbackpack egyelőre azonban nem szerepel a kínálatban, azt a tervező által létrehozott webshopban lehet megvásárolni 199 dollárért, azaz szűk hetvenezer forintért. Az Electrek meg is kereste az illetőt, aki elárulta, hogy nagyon szeretné, ha a Tesla hivatalos kínálatában láthatná viszont a hátizsákját, amire a fentiek fényében van esély.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)