Hirdetés

Drónos mémekkel és varázsajtós Cybertruckkal nyílt meg a Tesla texasi gigagyára

|

Elon Musk most sem fogta vissza magát, ami a nagyívű ígéreteket illeti.

Hirdetés

A Tesla európai óriásgyára, a Giga Berlin megnyitása után megkezdte működését a Giga Texas nevű üzem is az azonos nevű amerikai államban - írta a CNet. Az oldal információi szerint a rendezvényen a cégalapító Elon Musk is színpadra lépett, aki pár izgalmas bejelentéssel hozta lázba a jelenlévőket.

A texasi Austintól nem messze épült, közel 930 ezer négyzetméteres létesítmény egyszerre szolgál majd gigagyárként és a Tesla céges főhadiszállásaként is. Itt gyártják a jövőben a Tesla autóiba szánt akkumulátorokat, de a járművek összeszerelését is itt végzik. Főleg a Tesla Y modellek készülnek majd a Giga Texasban, amelyből Musk szerint egy év alatt félmillió példányt terveznek gyártani.

Elon Musk elemében volt a Giga Texas Tesla-gyár megnyitóján (Fotó: Tesla)
Elon Musk elemében volt a Giga Texas Tesla-gyár megnyitóján (Fotó: Tesla)

Elon Musk elemében volt a Giga Texas Tesla-gyár megnyitóján (Fotó: Tesla)

Drónok rajzoltak mémeket Texas egére

A megnyitó kétségtelenül leglátványosabb pillanata az volt, amikor a hatalmas üzem fölé speciális drónokkal különféle képeket jelenítettek meg. Szerepelt köztük a cég névadójának, Nikola Teslának a portréja, egy Tesla Model Y és egy Cybertruck, de a Dogecoin kriptovaluta "arca", a jellegzetes mémkutya is - utóbbi azért, mert idén január 14-én Musk a Twitteren jelentette be, hogy már dogecoinnal is lehet bizonyos Tesla-termékeket vásárolni.

Az új Cybertruckon már nincs kilincs

Nyitóbeszédében a cowboykalapot viselő Elon Musk elmondta, hogy a Cybertruck a cég korábbi, többször módosított ígérete szerint 2023-ban érkezik. A műsor részeként fel is hajtott a színpadra a szögletes formavilágú pickup, amely azonban némileg különbözött az eddig látottaktól. A Cybertruck ajtajáról ugyanis eltűntek a kilincsek, amiről Elon Musk elárulta,h ogy az új autó érzékeli majd, amikor az utasok közelítenek felé és "egyszerűen tudni fogja, mikor kell kinyitnia az ajtókat".

A jövőre érkező Cybertruck tulajdonosának már az ajtónyitással sem kell fáradnia (Fotó: Texas)
A jövőre érkező Cybertruck tulajdonosának már az ajtónyitással sem kell fáradnia (Fotó: Texas)

A jövőre érkező Cybertruck tulajdonosának már az ajtónyitással sem kell fáradnia (Fotó: Texas)

A Tesla-vezér azt is elárulta, hogy a cég az elmúlt 12 hónap során több mint egymillió elektromos autót értékesített, majd hozzátette, hogy ennél sokkal komolyabb növekedésre számít az előttünk álló időszakban.

Hirdetés

Ennek kapcsán megemlítette, hogy jövőre megérkezhet a Tesla robottaxija, amely "meglehetősen futurisztikusan" fog kinézni, bővebb részleteket azonban nem árult el. Megemlítette viszont a szintén jövőre érkező Tesla Semi elektromos kamiont és az ugyancsak 2023-ra ígért új Tesla Roadstert, amely alig valamivel több mint egy másodperc alatt gyorsul majd nulláról 100 km/h-ra. 

Robotot is fejleszt a Tesla

Elon Musk at is elárulta, hogy a cég Optimus nevű robotja egyelőre még fejlesztés alatt áll, azonban remélhetőleg jövőre ennek a gyártása is megkezdődhet. A Tesla Optimusról egyelőre keveset lehet tudni, Musk csupán annyit árult el róla, hogy "mindent képes lesz majd megcsinálni, amit az emberek nem akarnak".

Persze kíváncsiak vagyunk, hogy ebből mennyi fog megvalósulni, Elon Musk ugyanis nem riad vissza a túlzó kijelentésektől. A hatalmas növekedést lassíthatja a világszerte tapasztalható chiphiány, az ukrajnai háború miatt pedig az elektromos autók gyártása lassulhat le és drágulhat is az közeli jövőben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)