Hirdetés

Fontos változás jön a Waze-be, aminek örülni fognak az e-autósok

|

A népszerű közösségi navigációs applikáció a következő hetekben teszi elérhetővé a frissítést.

Hirdetés

Az elektromos autók töltésével kapcsolatban egyelőre akadnak szkeptikus hangok, a folyamat sebességével kapcsolatban, azonban, akik már jó ideje használnak villanyhajtású járműveket, azok tudják, hogy egy picit máshogyan kell kezelni ezeket a gépeket, mint a benzines vagy dízel autókat.

Míg ugyanis a fosszilis energiahordozókból készülő üzemanyaggal működő járműveket általában teletankolják a sofőrök, az elektromos autókat általában többször, rövidebb ideig töltve lehet elérni az optimális használatot.

A Waze adatbázisa mostantól mutatja majd az elektromos autós töltőket is
A Waze adatbázisa mostantól mutatja majd az elektromos autós töltőket is

Az már ugyanis kiderült, hogy még az első generációs elektromos autók hatótávja is elegendő a felhasználók jelentős többsége számára, feltéve, hogy kihasználják a meglévő töltő-infrastuktúrát. Ehhez pedig nem árt tudni, hol van a legközelebbi töltőoszlop, amely alkalmas az autó akkumulátorainak feltöltésére.

Hirdetés

A kereséshez már ma is elérhető jó néhány okostelefonos applikáció, mint például a PlugShare, illetve a Google Térkép és az Apple Maps navigációs szoftverét is felkészítették már rá, hogy megjelöljék a tervezett útvonal mentén elérhető töltőket - írja az Ars Technica. Most azonban a hazánkban is rendkívül népszerű közösségi navigációs alkalmazás, a Waze felületére is megérkeztek a töltőkkel kapcsolatos információk.

A megújult Waze-ben megadhatjuk az általunk használt elektromos autó típusát, illetve a leghatékonyabb töltőtípuist is, amely alapján szűrhetőek a találhatok. A szoftvert fejlesztő cég szerint a térkép-adatbázisuk pedig egyre pontosabbá válik majd, ahogy a felhasználói közösség tagjai ellenőrzik és frissítik a térképen elérhető információkat.

A Waze közleménye szerint a frissítés már itt-ott elérhető lehet, aki azonban még nem látja, ne csüggedjen, mivel az előttünk álló hetekben mindegyik felhasználó telefonjára megérkezik majd az új funkció.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)