Hirdetés

Sok magyar fog vigyorogni ennek az elektromos biciklinek a nevétől

|

Kerékpárnak nevezik, de akár elektromos motorként is használható.

Hirdetés

Magyarként nem nehéz vigyorogni a Buxus Eva nevet viselő elektromos bringa neve láttán, igaz, ezt leküzdve már lehet is álmélkodni a robusztus külsejű járgány képességein gondolkodva.

Az elektromos bringák megjelenésével ugyanis elmosódnak a határok a bicikli és a motorkerékpár között, a Buxus Eva pedig tökéletesen megtestesíti, hogy mi található a két kategória metszéspontjában. Ez pedig nem véletlen, a gyártó maga is úgy hivatkozik a termékére, mint egy "elektromos bicikli, egy motorkerékpár szellemiségével" - írja az InsideEVs.

Terepmotornak, de akár triálbringának is kiadja (Fotó: Buxus Motors)
Terepmotornak, de akár triálbringának is kiadja (Fotó: Buxus Motors)

Terepmotornak, de akár hegyikerékpárnak is kiadja (Fotó: Buxus Motors)

A gép ugyanis kifejezetten erős, strapabíró alumínium vázat, a rázkódást elnyelő ülést, illetve 20 hüvelykes moped-abroncsokat kapott, amelyeket könnyű de erős fémötvözetből készült kerekekre húztak fel. A problémamentes közlekedésről hidraulikus hátsó rugók és fordított első teleszkóp gondoskodik. A kialakításának köszönhetően a súlypontja alacsonyra került, ami stabilabb útfekvést biztosít,emellett magasabb és alacsonyabb emberek számára is lehetővé teszi a használatot.

Hirdetés

Az elekromos kerékpárból két változat is készül, a sima Eva és a valamivel izmosabb Eva S változat. Az előbbi verzióba egy 750 wattos agymotor került, ami 48 km/h maximális sebességet tesz lehetővé, a 960 wattórás akkumumlátor egyetlen feltöltéssel pedig bő 102 kilométer a hatótávja.

Az Eva S-ben már egy 1000 wattos villanymotor dolgozik, 1200 wattórás akkumulátorral, aminek a hatótávja már 120 kilométerre elég, csúcsebessége pedig eléri a 60 km/h-t.

A Buxus Eva két változtban készül (Fotó: Buxus Motors)
A Buxus Eva két változtban készül (Fotó: Buxus Motors)

A Buxus Eva két változtban készül (Fotó: Buxus Motors)

Mindkét változathoz jár egy okostelefonos applikáció, ami lehetővé teszi a kulcs nélküli indítást, a motorok pedig beépített riasztórendszert is kaptak, ami jogosulatlan használatot érzékelve megszakítja a motor áramellátását - ez akkor is jól jön, ha esetleg a telefonunk menet közben kiesne a zsebünkből.

A jármvűveket fejlesztő Buxus Motors egyelőre nem árulja el, mennyibe fognak kerülni a gépek, a cég weboldalán a fent is ismertetett részleteken túl csak egy felirat található, ami arra utal, hogy rövidesen közösségi adománygyűjtésbe kezdenek az IndieGogo felületén, így egyelőre bizonytalannak tűnik a két e-bringa sorsa. A weboldal kidolgozottsága mindenesetre reménykeltő, mert bár sok a hasonló, nagyívű koncepciót lebegtető startup, amelyek ötleteiből végül semmi nem lesz, de ők általában megelégszenek egy ennél egyszerűbb oldallal is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)