Hirdetés

Videó: ez történt, amikor elfelejtettünk fékezni

|

Rábíztuk magunkat a technikára és megnéztük, mi történik, ha fék nélkül száguldunk be egy kereszteződésbe.

Hirdetés

A modern autókban számtalan vezetőtámogató rendszer gondoskodik a sofőr és az utasok biztonságáról. Ezt sokan nem szeretik, mert beleavatkozik a vezetésbe, holott, a hasonló technológiák komoly baleseteket képesek megelőzni.

Rábíztuk magunkat a vészfékező asszisztensre, az eredmény a videón látható
Rábíztuk magunkat a vészfékező asszisztensre, az eredmény a videón látható

Rábíztuk magunkat a vészfékező asszisztensre, az eredmény a videón látható

Ismét ellátogattunk a ZalaZONE Járműipari Tesztpályára, ahol egy egészen különleges helyszínen, az önvezető autók és az említett rendszerek tesztelésére is szolgáló Smart City-ben, egy egy hibrid Volkswagen MultiVan segítségével próbáltuk ki, hogyan működik a vészfékező asszisztens. A mutatványban egy egészen különleges autó is a segítségünkre volt, amit az alábbi videón láthattok.

Hirdetés

Figyelem! A videón látható manővereket kontrollált körülmények között, a Speedworld vezetéstechnikai szakértőjének segítségével hajtottuk végre. A közúti közlekedés során szándékosan soha ne vezess hasonló módon!

További hasonló videókért iratkozz fel a Zöld Pálya YouTube-csatornájára!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)