Hirdetés

Hamarosan beszélgethetünk majd az autónkkal

|

Elbúcsúzhatunk az akadozó, mindent félreértő hangvezérléstől.

Hirdetés

Egyetértési megállapodást írt alá az LG Electronics (LG) és a zenefelismerő telefonos applikációjáról ismert SoundHound AI, Inc., a hangalapú mesterségesintelligencia-megoldások (Artificial Intelligence, AI, magyarul MI) piacának globális szereplője. A két vállalat közösen dolgozik majd a hangalapú MI-technológia integrálásán az autós infotainment-rendszerek (in-vehicle infotainment, IVI) következő generációjában.

A partnerség révén az LG innovatív autós infotainment-rendszere a SoundHound fejlett hangalapú mesterségesintelligencia-platformjával egészül ki, amivel lehetővé válik a párbeszéd alapú hangvezérlés.

Eddig csak egy autó tudott érdemben társalogni a sofőrjével (Fotó: Universal)
Eddig csak egy autó tudott érdemben társalogni a sofőrjével (Fotó: Universal)

Eddig csak egy autó tudott érdemben társalogni a sofőrjével (Fotó: Universal)

A SoundHound fejlett hangalapú MI-platformja a Speech-to-Meaning® és a Deep Meaning Understanding® technológiákra épül. Ezek teszik lehetővé a hangalapú vezérlés élményének szintlépését a hagyományos parancsalapú irányítástól az intuitívabb társalgási funkciók felé a járművezetők és az utasok számára.

Az együttműködés révén a felhasználók a SoundHound hangalapú platformjának minden előnyét élvezhetik - a sofőrök és utasok például a mikrofon és az infotainment-kijelző segítségével egyszerűen, közvetlenül a járműből fizethetnek az üzemanyagért és a parkolásért, de akár ételt is rendelhetnek. Az ilyen hangalapú megoldások révén az összekapcsolt járművek új értékesítési felületet és bevételi forrást jelenthetnek a vállalatoknak.

Hirdetés

A hangfelismerés egyre szélesebb körben kezd elterjedni az autóiparban is, miután kezdetben csak választható extraként volt elérhető egyes luxusautó-modellekben. A biztonság és a könnyű kezelhetőség javításával a hangalapú mesterséges intelligencia lehetővé teszi az autógyártók számára, hogy olyan modern szolgáltatások sorát nyújthassák, amelyekkel a járművezetők a kezük használata nélkül, vagy anélkül végezhetnek el feladatokat, hogy a szemüket levennék az útról. A platform szélesebb körű bevezetése az utasüléseken ülők számára is javítani fogja utazási élményt.

A virtuális asszisztensek piaca a várakozások szerint jelentősen növekedni fog a következő évtizedben, ezért egyre több autógyártó ismeri fel annak szükségességét, hogy hangfelismerő funkciókat építsen be járműveibe. Az LG együttműködése a SoundHounddal a várhatóan növekvő kereslet kielégítése és a technológia fejlődésének előremozdítása érdekében jött létre. A két vállalat célja, hogy innovatív, új hangalapú funkciókkal és szolgáltatásokkal bővítse az LG következő generációs autós infotainment-rendszereit, tovább javítva az utazás élményét.

Nagyon várjuk a közös munkát a SoundHounddal. Azzal, hogy a cég hangalapú mesterségesintelligencia-platformját legújabb autós infotainment-rendszerünkbe integrálhatjuk, egyedi felhasználói élményt teremthetünk az autósok számára. Ez a partnerség lehetővé teszi, hogy jobban kielégítsük az autóipari ügyfeleink igényeit, és olyan innovatív megoldásokat hozzunk létre, amelyek segítenek a mobilitás jövőjének előremozdításában

- mondta Eun Seok-hyun, az LG járműalkatrészek üzletágának elnöke.

Az LG-vel kötött megállapodásunk lehetővé teszi, hogy az autógyártók olyan hangalapú infotainment-élményt nyújthassanak, amelyet a felhasználók életük minden területén igényelnek, függetlenül a járművek méretétől. Olyan korszakot indítunk el, amelyben az emberek részéről kialakul az elvárás, hogy úgy kommunikáljanak az eszközökkel, ahogyan egymással beszélnek, és hogy ezek az interakciók hasznosak és proaktívak legyenek. Ezt a tapasztalatot a legfejlettebb, hangalapú mesterségesintelligencia-technológia teszi lehetővé

- tette hozzá Keyvan Mohajer, a SoundHound elnök-vezérigazgatója.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)