Hirdetés

Lesz-e végül napelem panel a Cybertruck tetején?

|

A Tesla annyi alkalommal variált már a megjelenés előtt álló pickupon, hogy teljes bizonytalanság övezi a projektet.

Hirdetés

A napenergia felhasználása a közlekedésben egy régóta kiaknázásra váró terület a technológiai fejlődések sorában. A szolárvonat üzembe helyezésére még várni kell, de a személyautók napenergiával történő részleges, vagy teljes működtetését már több gyártó is felvetette. Korábban egyes járműforgalmazók kínáltak már saját modelljeikhez kiegészítőként napelem-invertert, de ezt többnyire csak az egyéb, energiát igénylő funkciók üzemeltetésére használták, a hajtáslánc áttétel működtetésére ritkábban, bár már erre is akad példa.

Elon Musk, Tesla-vezér, korábban többször is megerősítette, hogy a Cybertruck napelem-tetővel lesz felszerelve, ami 15 km-t fog hozzáadni a megtehető távolsághoz. Bár most már tényleg hamarosan hozzájuthatnak az évek óta várakozó leendő tulajdonosaik az általuk előjegyzett elektromos-kisteherautójukhoz, nem világos, hogy valóra váltja-e a cég az ezzel kapcsolatos ígéretét.

Hirdetés

A Tesla a korábbi Modell 3-ba már szeretett volna 2017-ben napelemet beépíteni, de akkor a döntéshozók úgy látták, hogy nem éri meg. Azóta viszont sokat fejlődött maga a technológia és a napelem inverterek hatékonysága, teljesítménye is, de a konkrét kivitelezésről a Cybertruck megjelenésének csúszása mellett, hetekkel a várható piacra lépés előtt egyre kevesebbet hallani.

A Tesla nem kommunikál erről a rajtot megelőzően, de az biztos, hogy utolsó bemutatott, illetve kiszivárgott felvételeken ennek a technológiának a nyomai sem láthatóak. Persze nem kizárható az sem, hogy csak néhány prototípus van felszerelve, illetve hogy a karosszéria rejti ezeket az elemeket, vagy majd csak kiegészítőként szerelhető fel a napelemes platófedéllel a Cybertruck.

Reméljük, hogy a cég hamarosan pontot tesz a találgatások végére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)