Hirdetés

Még idén megérkezik a BYD első pickupja Európába is

|

Kiszivárogtak az első képek az új járműről.

Hirdetés

A BYD (Build Your Dreams) több szempontból is fontos szerepet tölt be az elektromobilitás elterjesztésében. Egyfelől mostanra a legkelendőbb márka lett a teljesen elektromos és a hibrid hajtásmódú járművek között, másfelől nemrégiben egy elképesztő húzással ütötték át az árkülönbség okozta falat belső égésűek és elektromosok között.

Az alig két évtizedes múltra visszatekintő kínai járműgyártó vállalat kínálatában indulásakor még megtalálhatók voltak a benzinnel és dízellel működő modellek is, de neve mára gyakorlatilag egybeforrt az elektromos alternatívákkal. A progresszív vállalat igyekszik, hogy folyamatosan tartsa a lépést a technológiai újdonságokkal, és mostanra a luxus kategória is megjelent kínálatában.

Egy komoly adóssága azonban a mai napig akad a világelső autógyártónak: egy pickup piacra dobása. Ahogy tavaly év végén a Tesla tett eleget az ilyen irányú igényeknek Cybertruckjával, még idén követheti őt ebben legnagyobb versenytársa is a hírek szerint.

Hirdetés

Ahogy az lenni szokott, már ki is szivárogtak az első felvételek, melyek bemutatják a BYD történetének első elektromos furgonját. A becsomagolt karosszériaelemekkel megvillantott platós kisteherautóval kapcsolatban a cég megerősítette, hogy még idén év vége előtt meg fog jelenni világszerte.

Egy cikkben az is olvasható volt a napokban, hogy egy, az EV fejlesztéséhez közel álló forrás szerint a pickup közepes méretű lesz, valamivel nagyobb, mint a Toyota által nemrég bemutatott Hilux elektromos teherautó. A BYD pickup fejlesztése nem újdonság, arról már évek óta keringenek pletykák a kínai közösségi oldalakon.

Akkoriban ugyan egy Formula Bao nevű autóról szóltak az értesülések, de több okból kifolyólag is át kellett gondolnia az étékesítési stratégiát a vállalat döntéshozóinak. A távol-keleti országban számos korlátozás vonatkozik a pickupokra, mivel a külön kategóriát alkotó könnyű teherautók közé sorolják őket.

A BYD bár megerősítette a középkategóriás-nagyméretű modellként pozícionált új típus érkezését, de a névtelen forrás által kiszivárogtatott fotókat nem kommentálta. Jó eséllyel ez egy újabb lépés lesz arra, hogy a kínai járműgyártó lefedje az összes fontosabb szegmensét a közúti közlekedési iparnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)