Hirdetés

Ezzel a trükkel nem lesz gond a parkolás!

|

Mindössze három dologra kell odafigyelni.

Hirdetés

Hiába a sok száz vagy sok ezer kilométernyi vezetés során megszerzett rutin, mégis sokakkal előfordul, hogy nehezen tudnak csak beparkolni, ha a járdával párhuzamosan, tolatva kell beállni valahova.

Ehhez hozzájárul, hogy az autók folyamatosan nőnek, ma már egy kétajtós városi "kisautó" is nagyjából akkora, mint 15-20 éve egy négyajtós szedán, az SUV-król nem is beszélve.

A szűkebb helyekre is könnyű beállni ezzel a módszerrel
A szűkebb helyekre is könnyű beállni ezzel a módszerrel

Ettől függetlenül nem kell driftversenyzőnek lenni, hogy egy párhuzamos parkolást gond nélkül megoldjunk. Ehhez hasznos segítséget nyújt az alábbi videó.

Mint látható, három dologra kell figyelni: a manőver kezdetekor álljunk meg az elől lévő autó visszapillantó tükrével egy vonalban, tekerjük el a kormányt és kezdjünk tolatni. Ha a tükörben meglátjuk a hátsó jármű jobb szélét, elkezdhetjük visszatekerni a kormányt.

@driving_lessons How to park a car #drivinglessons #driverslicense #drivingtips #driving #electriccar #car #drivingschool #Xsilence ♬ Woah - KRYPTO9095

Amikor az autó kilincse és a járdaszegély a tükörben már majdnem érintik egymást, elkezdhetjük egyenesbe húzni a volánt és már bent is vagyunk a kinézett parkolóhelyen. Ennyi az egész!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)