Hirdetés

Menő lakóautóvá alakítja a Cybertruckot ez a kiegészítő

|

Egyszerű pickupból lakóautót vagy akár mobil irodát is lehet varázsolni a Space Camper segítségével.

Hirdetés

2023 lehet az év, amikor az autórajongók végre megszerezhetik az elmúlt évtizedek egyik legmegosztóbb autóját, a Tesla Cybertruckot. A kilencvenes évek low poly grafikáit idéző jármű iránt óriási az érdeklődés, miközben sokan látni sem akarják a különleges formavilágú gépet, ami komoly fejtörést okozott a közlekedési hatóságoknak is, ugyanis az eredeti tervek szerint sem visszapillantó, sem ablaktörlő nem került volna rá. Utóbbit Elon Musk egy speciális lézeres megoldással akarta kiváltani, de egyelőre ezt még nem tudták kifejleszteni, így azon kevés Cybertruckot, amelyet már kiengedtek az amerikai közutakra, bizony utólag kellett felszerelni ezekkel a kiegészítőkkel.

A Cybertruck amúgy is nagy nehézségeket okoz a Teslának, a gyártását már többször el kellett halasztani. Most úgy áll a helyzet, hogy jövőre már talán megkezdődhetnek a szállítások, de a céget ismerve ebben majd akkor lehetünk biztosak, ha valóban megtörténik, különösen, hogy addigra már lehet, hogy nem is Elon Musk ül majd a vezérigazgatói székben.

A Cybertruck már egy ideje lázban tartja az autórajongókat, de a kész változatra még várni kell (Fotó: Tesla)
A Cybertruck már egy ideje lázban tartja az autórajongókat, de a kész változatra még várni kell (Fotó: Tesla)

Ennek ellenére már most feltűnt néhány cég, amelyik komoly potenciált lát a Cybertruckban, mivel már most elkezdtek hozzá kiegészítőket fejleszteni. Ilyen a Space Campers nevű vállalkozás is, amely egy különleges, moduláris kialakítású hátsó kabint kínál, amelyet a Cybertruck platójára lehet erősíteni - írja az Electrek.

Hirdetés

A Cybertruck stílusához tökéletesen illeszkedő kiegészítő a cég ígérete szerint nem növeli meg jelentősen a légellenállást, amely, mint tudjuk a legfontosabb tényező az elektromos autók hatótávját illetően.

A Space Camper két felnőtt számára kínál kényelmes hajlékot (Fotó: spacecampers.com)
A Space Camper két felnőtt számára kínál kényelmes hajlékot (Fotó: spacecampers.com)

A Space Camper egy két felnőtt számára kényelmes franciaágyat rejt, amely igény esetén átalakítható kanapévá, de akár mobil irodává is, így akár a tengerpartról vagy az erdő közepéről is dolgozhat, aki nem annyira szereti az irodai környezetet.

A beltér pár mozdulattal átalakítható, akár mobil irodává is (Fotó: spacecampers.com)
A beltér pár mozdulattal átalakítható, akár mobil irodává is (Fotó: spacecampers.com)

A dobozt tetejére szabványos csomagtartó, de akár napelemek is rögzíthetőek, amelyekről tölthető a Cybertruck akkumulátora. A kempingezők számára jó hír, hogy a felszerelt egység nem csökkenti a pickup rakterét, azaz, a plató teljes mértékben elérhető marad, akkor is, ha ott van felette a Space Camper.

A készlet tartalmaz egy összecsukható zuhanykabint, de akár egy komplett konyhát is (Fotó: spacecampers.com)
A készlet tartalmaz egy összecsukható zuhanykabint, de akár egy komplett konyhát is (Fotó: spacecampers.com)

A jármű hátuljából kihajtható dobozokban komplett konyhafelszerelés is található, főzőlapokkal és mosogatóval, de egy összecsukható zuhanyfülke is jár a Space Camperhez, amellyel a tisztálkodás is megoldható, akár a puszta közepén is.

A magánéletükre kényesek számára van úgynevezett privacy mode, amikor egyáltalán nem látni be a sátorszerű alvófülkébe, de van kifejezetten csillagnéző üzemmód is, ilyenkor az ágy egyik vége kicsusszan a tető alól, hogy rajta fekve lehressen gyönyörködni az éjszakai égboltban.

A Space Camperért 24 ezer dollárt, azaz bő kilencmillió forintot kérnek. Bár a Cybertruck pontos ára még nem ismert, az autóipari piackutató KBB értesülései szerint az induló ára 50 ezer dollár környékén várható, ez szűk 19 millió forintot jelent, míg a három villanymotorral felszerelt változatért durván 70 ezer dollárt, azaz nagyjából 26,5 millió forintot kell majd fizetni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)