Hirdetés

Elmozdítaná a kormányt a helyéről a Tesla

|

Elon Musk "forradalmi" újítást jelentett be.

Hirdetés

Bár a Tesla önvezető autóival kapcsolatban mostanában sok problémáról szóltak a hírek, Elon Musk nem adja fel. A cég alapítója a texasi Giga Texas óriásgyár megnyitóján megemlítette, hogy a cég robottaxi fejlesztésébe fogott, amely 2023-ban láthat napvilágot. Most azonban egy részvényesekkel folytatott beszélgetés során újabb részleteket is elárult - írja a Mashable.

A lap információi szerint a Tesla robottaxi-flottája 2024-ben indulhat el, igaz, ez nem zárja ki, hogy az erre a célra fejlesztett járműveket már jövőre bemutassák. Musk szerint teljesen önvezető taxikról van szó, amelyekben már nem is lesz lehetőség rá, hogy a bent ülők közül bárki is átvegye a vezetést az automatizált rendszertől.

Elon Musk nagyon bízik az önvezető Tesla-taxik sikerében (Fotó: America.gov)
Elon Musk nagyon bízik az önvezető Tesla-taxik sikerében (Fotó: America.gov)

Elon Musk nagyon bízik az önvezető Tesla-taxik sikerében (Fotó: America.gov)

Annyira biztosak a rendszer sikerében, hogy Elon Musk szerint a Tesla robottaxijaiban már sem kormány, sem pedálok nem lesznek, mivel a járműveket teljes mértékben az önvezető működésre optimalizálják.

Hirdetés

A cég emellett a működési költségeket is komolyan leszorítaná: Musk a mérföldenkénti legalacsonyabb költséget célozza meg, véleménye szerint a Tesla robottaxik olcsóbbak lehetnek a közösségi közlekedésnél, például a buszozásnál is.

Nagy lehetőségek rejlenek a robottaxi fejlesztésében, ami óriási lendületet adhat a Tesla további növekedésének

- tette hozzá Elon Musk.

A cégalapító kitért az önvezetéssel kapcsolatos problémákra is, megemlítve, hogy a Tesla Full Self Driving funkciójának tökéletesítése elképesztő akadályokba ütközik.

Egyetlen más technológia fejlesztése során sem éltem meg ilyen sokszor, hogy már majdnem ott vagyunk a célvonalnál, aztán kiderül, hogy még jó messze vagyunk onnan. A teljes önvezetés eléréséhez először egy valódi mesterséges intelligenciát kellene kifejleszteni, ami még senkinek sem sikerült. Bízom benne, hogy nekünk idén sikerülni fog

- mondta Musk, aki megerősítette, hogy a robottaxinak szánt autót már idén be fogják mutatni a világnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)