Hirdetés

Upsz: balesetveszély miatt minden „önvezető” autóját visszahívja a Tesla

|

Az FSD-mód potenciálisan baleseteket okozhat.

Hirdetés

Története eddigi legkomolyabb termékvisszahívására kényszerült a Tesla. Az Elon Musk nevével fémjelzett autógyártónak már eddig is többször kellett magyarázkodnia és bíróságra vonulnia a megtévesztően elnevezett Autopilot, illetve a Full Self-Driving (FSD) mód nevű vezetőtámogató rendszerei miatt. Tavaly is több baleset történt, amelynek körülményeit ugyan még vizsgálják, például, amikor egy váratlanul sávot váltó Tesla tömegkarambolt okozott

Az amerikai autópálya-felügyelet, az NHTSA tavalyi jelentéséből az is kiderült, hogy a vezetőtámogató rendszerekkel ellátott autók baleseteinek csaknem háromnegyedét Teslák okozták. Most sztintén az NHTSA jelezte, hogy a Teslának összesen 362 758 autót kell visszahívnia, mivel a hatóság szerint komoly kockázatot jelent az FSD használata - írja az Electrek.

A Tesla jelenlegi modelljei (b-j): Model S, Model 3, Model X, Model Y (Fotó: Tesla)
A Tesla jelenlegi modelljei (b-j): Model S, Model 3, Model X, Model Y (Fotó: Tesla)

A visszahívás minden olyan autót érint, amelybe beszerelték az FSD Beta hardverét - azaz, a 2016-2023 között gyártott Model S-ek és Model X-ek, a 2017-2023 között készült Model 3-ak, valamint a 2020-2023 között gyártott Model Y-oknál is előfordulhat, hogy nem biztonságosan viselkednek, például kereszteződéseknél, fordulósávoknál, STOP-táblával védett kereszteződéseknél, illetve olyan helyeken, ahol a jelzőlámpák sárgán villognak. Az NHTSA szerint az FSD-módot használó Teslák emellett figyelmen kívül hagyhatják a sebességkorlátozásokat is, illetve átléphetik a sofőr által beállított sebességhatárt is.

Hirdetés

A fenti hibák nagy része már ismert volt, a Tesla korábbi szoftverfrissítésekkel próbálta is ezeket orvosolni, de nem minden esetben jártak sikerrel. A mostani is virtuális visszahívásnak tekinthető, mivel a Tesla vezeték nélküli kapcsolaton keresztül (OTA) küldi a szoftverfrissítéseket az autókra - a javítás a tulajdonosok számára nem jár költségekkel.

Az NHTSA január 25-én értesítette a Tesla vezetőségét a problémáról, a cég képviselői ezt követően több alkalommal is egyeztettek a hatósággal. Az autógyártó február 7-én kiadott közleményében jelezte, hogy bár nem ért egyet az NHTSA elmezésével, biztonsági okokból kezdeményezik az autóik visszahívását.

Még van mit mesélnünk neked, minden érdekességet megtalálsz itt!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)