Hirdetés

A kamerás megfigyelés miatt csoportos pert indítottak a Tesla ellen

|

A cég eddigi legnagyobb botránya miatt mehet bíróságra.

Hirdetés

A Tesla háza táján eddig sem kellett sokat keresgélni a bírósági ügyekért, hiszen a fogyasztók megtévesztése miatt már elmarasztalták a céget, de több vizsgálat is folyik ellenük, főleg az önvezetőnek nevezett, valójában csak vezetőtámogató rendszerei miatt.

Múlt héten azonban beszámoltunk a vállalatot érintő eddigi legnagyobb botrányról: kiderült ugyanis, hogy a Tesla elektromos autóiba épített kamerák felvételeit a cégnél egymásnak küldözgették a dolgozók, ezek között pedig előfordultak intim képsorok, de olyanok is, amelyeken a Tesla-tulajdonosok gyerekeiről készültek felvételek.

A Tesla egyelőre nem reagált a képek küldözgetésével kapcsolatos vádakra
A Tesla egyelőre nem reagált a képek küldözgetésével kapcsolatos vádakra

Bár a tulajdonosok bizonyára hozzájárultak, hogy a környezetükről felvételek készüljenek, arra valószínűleg nem számítottak, hogy a Tesla dolgozói vicces mémeket faragnak majd belőlük és azokat egymásnak küldözgetik.

Hirdetés

Érthető módon felháborodott a San Franciscó-i Henry Yeh is, aki egy Tesla Model Y tulajdonosa - írja az InsideEVs. A férfi most csoportos pert kezdeményezett a cég ellen, azt állítva, hogy a Tesla dolgozói a privát felvételeket sajátt, "ízléstelen és jogtalan" szórakoztatásukra használták fel. Yeh a pert a saját és azok nevében indította, akik hasonló módon áldozatai a cégnél tapasztalt gyakorlatnak. 

A Teslát felelősségre kell vonni ezekért a jogsértésekért és azért, mert nem megfelelően számoltak be laza adatkezelési gyakorlatukról [a felperesnek és más Tesla-tulajdonosoknak]

- mondta Jack Fitzgerald, a Henry Yeh-t képviselő ügyvéd.

A kersetben arra kérik a bíróságot, hogy marasztalja el a Teslát a helytelen viselkedéséért és fizessen kártérítést a sértettek számára. A pernek egyelőre még nem tűzték ki a dátumát, illetve a Tesla jogászai sem reagáltak még Henry Yeh vádjaira.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)