Hirdetés

Feláras lesz a slusszkulcs a Tesla autóihoz

|

Költségcsökkentő lépésre szánta el magát Elon Musk villanyautós cége.

Hirdetés

Többé nem jár majd slusszkulcs, pontosabban az autó nyitását és indítását lehetővé tévő nyomógombos távirányító (úgynevezett key fob) a Tesla Model S és Model X típusú autóihoz - írja az InsideEVs.

A lap értesülései szerint július 1-től él a korlátozás, azaz, aki most szeretne Teslát vásárolni, már csak akkor juthat ilyen eszközhöz, ha a Tesla Store-ban 175 dollárért, azaz a jelenlegi forintárfolyam szerint közel 71 ezer forintért vásárol egyet az új autója mellé.

A Teslák slusszkulcsai is a cég autóit idézik (Fotó: Tesla)
A Teslák slusszkulcsai is a cég autóit idézik (Fotó: Tesla)

A Teslák slusszkulcsai is a cég autóit idézik (Fotó: Tesla)

EZ a lépés egyébként nem újdonság, csupán most terjesztették ki a Tesla prémium modelljeire. Az olcsóbb kategóriát képviselő Model 3 és Model Y autókat kezdteben eleve kulcs nélkül árulják, a tulajdonosok egy hitelkártyára emlékeztető kulcskártyát, egy tesla Key Card-ot kapnak az autójukhoz, amit az ajtó megfelelő részéhez érintve tudják kinyitni a járművet, az indítás is hasonló módon oldható meg.

Hirdetés

Később, 2019-ben aztán mégis elkezdtek kulcsokat adni a fenti modellek mellé, miután a céget alapító Elon Musk azt mondta, a Teslának muszáj lenne "normál kulcsot" adni a tulajdonosoknak.

Eközben egyébként akadozni látszik a Tesla európai ellátólánca: a lap úgy értesült, hogy a felfrissített Model S és Model X típusokra várakozó európai vásárlók egyre idegesebbek, miután a két prémium modellt továbbra sem lehet kapni az öreg kontinensen - ehhez képest Észak-Amerikában már több mint egy éve megvásárolhatóak.

A Tesla európai weboldalain már nem is közölnek információt arról, hogy mikor várhatóak Model S és Model X szállítmányok. Egyes spekulációk szerint a Tesla már nem is tervezi ezeket az autókat piacra dobni Európában, ahol inkább a rendkívül népszerű Model 3 és Model Y típusokat értékesítenék.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)