Hirdetés

Videó: váratlan dolog csapódott a Teslának az M2-n

|

Az ijesztő esetben nem sérült meg senki, de így is többszázezres az anyagi kár.

Hirdetés

Riasztó esetről számolt be a Budapesti Autósok oldala csütörtökön. Az oldal YouTube-csatornájára feltöltött videó szerint egy kisteherautó haladt az M2-es autóúton, amikor a platójáról egy vödör zuhant le az aszfaltra.

A kárvallott egy Tesla Model 3 sofőrje, akinek az autójában körülbelül 800 ezer forintos kárt okozott a leeső vödör. Az esetet az elektromos autó fedélzeti kamerája is rögzítette. 

A  teherautós az ijesztő ütközést követően sem állt meg segíteni. Nem tudni, hogy egyáltalán észlelte-e, hogy mi történt, bár a Tesla sofőrje megpróbált neki jelezni, villogással, integetéssel, de a kisteherautó egyszerűen nem reagált. 

Hirdetés

A jövőben azért jobban tenné, ha indulás előtt meggyőződne róla, hogy mindent megfelelően rögzített-e, mert az esetért, a leírás és a videó tanúsága szerint egyértelműen ő a felelős. 

Csak a szerencsén múlott, hogy nem lett komolyabb baj (Fotó: Tesla)
Csak a szerencsén múlott, hogy nem lett komolyabb baj (Fotó: Tesla)

Csak a szerencsén múlott, hogy nem lett komolyabb baj (Fotó: Tesla)

A hasonló szituációk elkerülése érdekében jó lenne, ha minden sofőrnek kötelező lenne nagysebességű vezetéstehnikai tréningen részt vennie a jogosítvány megszerzéséhez. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)