Hirdetés

Videó: repülőtéren okozott balesetet az önvezető Tesla

|

Mégsem volt jó döntés elhagyni a radarokat?

Hirdetés

A Tesla önvezető autóiról többször írtunk a közelmúltban: hol baleset okozása miatt indult eljárás egy teslás sofőr ellen, de az is kiderült, hogy a Twittert hajmeresztő összegért megvásárló Elon Musk autói számára problémát okoz egy kis hó is. A Teslák önvezető funkcióját, a Full Self-Driving (FSD) módot nemrég frissíteni is kellett, miután kiderült, hogy több mint ötvenezer autót érintő hibát tártak fel a szoftverben.

Most pedig az InsideEVs szúrta ki az alábbi videót, amelyen látható, hogy a Tesla autóiban 2016 óta elérhető Summon funkció sem működik tökéletesen. A Summon lényege, hogy az autó odagurul a tulajdonoshoz, érzékelve annak okostelefonját. A funkciót főként arra használják, hogy a korábban leparkolt autó odamenjen a tulajdonoshoz, és ne kelljen a parkolóban keresgélni a járművet

Hirdetés

Ez jól hangzik, a valóság azonban megmutatta, hogy még érdemes lenne egy picit reszelni a szoftvert. Az alábbi videón ugyanis egy Tesla Model Y látható, ahogy nemes egyszerűséggel belehajt egy hárommillió - az InsideEVs cikke szerint kétmillió - dolláros Cirrus Vision magánrepülőbe.

Az autó teljesen elfordítja a kisgépet, azaz az első ütközést követően sem áll meg, hanem folytatja a manővert. Ezután sétál be a képbe a tulajdonos, hogy megvizsgálja az autón - és a repülőn - esett kárt.

A Tesla autóiban 2016 óta elérhető az önvezető Summon funkció (Fotó: Tesla)
A Tesla autóiban 2016 óta elérhető az önvezető Summon funkció (Fotó: Tesla)

A Tesla autóiban 2016 óta elérhető az önvezető Summon funkció (Fotó: Tesla)

A lap is megjegyzi, hogy a Teslát sok kritika érte, miután bejelentették, hogy az autóik önvezetéséhez nem használnak radarokat, csupán az autókra szerelt kamerák képeit. Az autóipar többsége radaralapú rendszerekkel fejleszti az önvezető autóit, emiatt a Volkswagen vezérigazgatója nemrég kritizálta is egy kicsit Elon Musk döntését.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)