Hirdetés

Váratlan autó gyalázta le a leggyorsabb Teslát

|

A győztes a legdurvábban gyorsuló benzinest is hazaküldte sírni.

Hirdetés

Az elektromos autók egyik óriási erőssége az elképesztő gyorsulás, amit az azonnal rendelkezésre álló nyomaték tesz lehetővé. Ennek a kategóriának az egyik koronázatlan királya a Tesla Model S Plaid nevű modellje, amely - mostanáig - a legjobb gyorsulású sorozatgyártású jármű megtisztelő címét is a magáénak tudhatta.

Nemrég azonban rendkívül látványos teszt során mérték össze a Tesla erejét négy másik járművel az autós tartalmakat szállító Hagerty Media szakemberei.

A Tesla Model S Plaid gyorsulása hajmeresztő - most azonban mégsem bizonyult elegendőnek (Fotó: Tesla)
A Tesla Model S Plaid gyorsulása hajmeresztő - most azonban mégsem bizonyult elegendőnek (Fotó: Tesla)

Az eredmények magukért beszélnek, de az alább beágyazott videót is érdemes megnézni.

Hirdetés

A járművek képességeit az Egyesült Államokban népszerű negyedmérföldes gyorsulási verseny során mérték össze. Négy induló versengett a dicsőségért: a már említett Tesla Model S Plaid mellett rajthoz állt a világ legjobb gyorsulásával büszkélkedő benzines Bugatti Chiron Pur Sport, a maga 8 literes, W16-os motorjával, amely 1479 lóerőre képes. A harmadik négykerekű a Tesla-gyilkosként is emlegetett Lucid 2023-as modellje, egy több mint 1200 lóerős, tripla villanymotoros Lucid Air Sapphire volt. Mellettük pedig egy 201 lóerős 2022-es Ducati Panigale V4 SP2 nyergében Josh Herrin, a MotoAmerica Supersport Chapnionship versenyzője mérette meg magát.

A poént már a címben lelőttük: a szupersztár Teslának esélye sem volt, a Bugatti ugyani jobban teljesített, de a célvonalat végül a Lucid sportos szedánja lépte át elsőként. Utóbbi autó pedig könnyedén utasította maga mögé a veszedelmesen gyors versenymotort is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)