Hirdetés

Upsz! Véletlenül nem a saját Teslájával hajtott el egy sofőr

|

Ráadásul akad még furcsaság a történetben.

Hirdetés

A kanadai Rajesh Randev a minap elindult, hogy elhozza a gyerekeit az iskolából. Odasétált a Teslájához, amit az okostelefonjára telepített applikáció segítségével kinyitott, majd beült és elhajtott. Nem sokkal ezután azonban furcsa dolgokat kezdett észrevenni - írja az InsideEVs.

Feltűnt neki ugyanis, hogy az autó szélvédője meg van repedve. Felhívta a feleségét, aki szintén nem tudott róla, hogy az ablak sérült lenne. Később pedig arra lett figyelmes, hogy a töltőkábel nem ott van, ahol általában tartani szokták. Röviddel ezt követően kapott egy üzenetet a telefonjára, amely így szólt: "Hello Rajesh, egy Teslát vezetsz éppen?"

A 80-as években Magyarországon Trabantokkal, Wartburgokkal fordult elő hasonló (Fotó: Tesla)
A 80-as években Magyarországon Trabantokkal, Wartburgokkal fordult elő hasonló (Fotó: Tesla)

Ez nem egy furcsa hollywoodi thriller előzetese, hanem egy megtörtént eset. Kiderült ugyanis, hogy Randev véletlenül nem a saját autójába ült be. A saját Teslája mellett ugyanis egy ugyanolyan színű modell parkolt, a gyerekeiért siető apa pedig nem nézte meg figyelmesen, hogy mi a rendszáma az autónak - amelynek egyébként a felnijei is másmilyenek voltak, mint a sajátja - hiszen ahhoz a járműhöz lépett oda, amely a telefonos utasításra kinyílt.

Hirdetés

A történetnek jó vége lett, Randev végül találkozott a Tesla jogos tulajdonosával és mindketten jót nevettek a furcsa eseten. A férfi még a rendőrséget is értesítette, de mivel nem történt semmi, ezért nem lett nyomozás az ügyből.

Randev viszont az esetről levelet írt a Tesla ügyfélszolgálatának, amelyhez videós bizonyítékot is csatolt. Ekkor jött a következő meglepetés, ugyanis a levele visszapattant, mivel a Tesla észak-amerikai központjának postafiókja megtelt - így azóta sem kapott választ a cégtől, hogy hogyan fordulhatott elő a különös eset.

Egy elektromos autós fórum szakértői szerint elképzelhető, hogy az autó az úgynevezett valet módban maradt - ezt főleg az Egyesült Államokban használják, ahol bizonyos éttermek, klubok parkolójába nem a sofőr áll be a saját autójával, hanem leadja a kulcsot a parkolóőrnek, aki leparkolja, majd később a bejárat elé kormányozza a járművet. A szóban forgó Tesláról azonban kiderült, hogy nem volt bekapcsolva rajta ez az üzemmód.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)