Hirdetés

Rollerek után elektromos robogókkal bővít Lime

|

Az e-mobilitási cég az elektromos biciklik kényelmét nyújtaná a rollerezőknek.

Hirdetés

Nem csak Budapesten, a világ több pontján is találkozhatunk a Lime elektromos rollereivel (mióta vannak Mobi pontok, már egyre kevesebbszer találjuk őket a fákra akasztva vagy a földön heverve - erre egyébként érdemes is figyelni, mert bírság járhat a szabálytalanul leparkolt rollerekért), amiket pillanatok alatt felvehetünk és lerakhatunk, hogy villámgyorsan eljussunk a város közeli-távoli pontjaira.

A cég azt tervezi, hogy a rollerek mellett több száz elektromos robogót állít majd forgalomba, de ezeket ugyanúgy rövidebb utakra szánja, nem kíván a mopedeket kínáló Blinkee-vel versenyezni (vagy legalábbis nem az ő eszközeivel).

Hirdetés

A Citra névre hallgató modell az "elektromos kerékpárok kényelmét az elektromos rollerek könnyedségével" ötvözi, cserélhető akkumulátora van, kerül rá egy a csengőnél hangosabb duda, vastagabb, az útegyenlőtlenségeket jobban kezelő gumik, első és hátsó indexlámpák és telefontartó is. Hátul egy rekeszt találunk, a lábaink között pedig hátizsákunkat vagy szatyrunkat tárolhatjuk. A hatótávolság még nem ismert.

A robogókat először a kaliforniai Long Beachen vezetik be, aztán ha nagyobb lesz a kereslet iránta, ötszáz modellt terveznek forgalomba állítani. A sajtóközleményben többször is említették, hogy ez lehet a megoldás a növekvő üzemanyagárakra, egyben nem kell dugóban dekkolnunk vagy parkolóhelyet vadásznunk, mégis viszonylag gyorsan eljuthatunk A-ból B-be.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)