Hirdetés

Nézz be a Volkswagen elektromos autós szabadulószobájába!

|

A német márka különleges módszerrel képzi a dolgozókat az elektromos autók gyártására.

Hirdetés

Komolyan felpörgött a kereslet a Volkswagen tisztán elektromos hajtású városi autójával a VW ID.3 iránt - írja a Motor1.com. A vásárlói igények kielégítése érdekében a német márka Zwickau, Drezda és a kínai Anting mellett idén ősztől már a wolfsburgi gyárában is elkezdi összeszerelni majd az elektromos modelljüket.

Ennek előkészítésére különleges módszert alkalmaztak: egy speciális szabadulószobát, az úgynevezett eMoiton Room-ot rendezték be a gyárban, amelyben a dolgozók egynapos tréning keretében ismerkedhetnek meg az elektromos autók gyártásának csínjával-bínjával.

A Volkswagen szabadulószobjában több ezer munkatársukat képzik majd (Fotó: Volkswagen)
A Volkswagen szabadulószobjában több ezer munkatársukat képzik majd (Fotó: Volkswagen)

A három helyiségből álló szabadulószobában a gyár 1200 munkatársa vehet majd részt a speciális tréningen, amely a tervek szerint nyárig fog tartani. A játékos tanulás során különféle logikai feladatokat, puzzle-ket és kreatív problémákat kell megoldani, 20 perc alatt.

Hirdetés

Az első szobában az elektromos motorok XIX. századi feltalálásával ismerkedhetnek meg a gyáriak, a másodikban a wolfsburgi gyár történetén lépkedhetnek végig, a XX. század harmincas éveitől napjainkig. A harmadik szobában pedig a vezetés jövőjébe és az elektromos hajtás ezzel kapcsolatos szerepébe tekinthetnek be.

Ez vajon mi lehet? (Fotó: Volkswagen)
Ez vajon mi lehet? (Fotó: Volkswagen)

A négy fős csapatok akkor jöhetnek ki a szobából, ha minden problémát megoldottak, miközben a cég két instruktorától videón keresztül kapnak utasításokat. Hasonló megoldást korábban már a cég említett zwickaui és emdeni gyárában is alkalmaztak.

A Volkswagen tervei szerint 2025-ig 22 ezer munkatársukat tréningezik majd Wolsfburgban, miközben mintegy 460 millió eurós befektetéssel készítik fel a gyárat az ID.3 megújulására és a gyártás megkezdésére. Az üzemben a városi autó mellett egy elektromos hajtású kompakt crossover is készül majd, ami feltehetően a Tiguan következő generációja lehet.

A játékos oktatás egyébként népszerű megoldás az autós cégeknél: a Ford még tavaly év elején csinált szabadulószobát egy Ford Mustang Mach E-ből.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb zöld hírekről! Engedélyezd az értesítéseket és az elsők között olvashatod a legfrissebb cikkeinket e-mobilitás, okosváros és okosotthon témákban (hogy a többiről ne is beszéljünk! :)